GenelKıbrısManşet

Tatar, Türk askerinin adada barış için bulunduğunu iddia etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ABD’li Senatör Menendez’in, “Hayalim son Türk askerinin Kıbrıs’ın kuzeyinden gittiğini görmektir” şeklindeki sözlerini kınadı

Tatar: Ülke barışı TSK’nın varlığı sayesinde sağlandı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, katıldığı bir etkinliğin ardından Menendez’in sözlerini de değerlendirdi.

Tatar, Menendez’in sözlerinin asla kabul edilemeyecek sözler olduğunu söyleyerek, Kıbrıs’ta barışın garantörlük haklarına dayanarak Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk Silahlı Kuvvetleri‘nin (TSK) Kıbrıs’taki varlığı sayesinde sağlandığını belirtti.

“Türk askerinin adada barış için bulunuyor”

Cumhurbaşkanı Tatar 1960’lı yıllarda Garanti Antlaşması‘na rağmen Kıbrıs’ta neler yaşandığını bütün dünya, Birleşmiş Milletler (BM) , İngilizler, Amerikalılar ve herkesin bildiğini, Türklerin katledildiğini kaydetti.

Kıbrıslırumların bu zihniyetinin geçen yıllara rağmen değişmediğini söyleyen Tatar, Kıbrıslıtürkleri 74 ve 60 öncesine geri götürecek bir adımın asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

Kıbrıslıtürklerin güvenliğinin önemli olduğunu vurgulayan Tatar, bu güvenliğin Türkiye’nin garantörlüğünde, Türk askerinin buradaki varlığıyla sağlandığını, Türk askerinin adada barış için bulunduğunu kaydetti.











Başa dön tuşu