GenelKıbrısManşet

Elmalı: Ortaya çözüm önerileri koyduk, kimse dikkate almadı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala basın açıklaması yaparak, eksikliklere ve tezatlara dikkati çekti

Elmalı: Ne yapılması gerektiğini anlattık

Basın toplantısında konuşan KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, Tabipler Birliği ile çalıştıklarını ve eğitimle ilgili yetkililere ne yapılması gerektiklerini anlattıklarını belirtti. Yapılması gerekenleri kamuoyu ile de paylaştıklarının altını çizen Elmalı, yol haritalarını belirlediklerini; fakat yetkililer tarafından dikkate alınmadığını söyledi.

“Verilerimizi ortaya koyup tartışalım”

 “Milli Eğitim Bakanlığı ile verilerimizi ortaya koyup tartışalım” diyen Elmalı, sendikacı olduklarını ama birer öğrenci velisi olduklarını da vurguladı.

Pandemi yönetiminde birçok sorunun ve tezat olduğuna dikkati çeken Başkan Elmalı, “Taşımacılıkta yüzde 50 sınırı uygulanıyor. Bu uygulama öğrenci taşımacılığında ise geçerli olmayacak” diyerek yaşanan tezatlığa örnek verdi.

“Sınıfta 3 vaka çıkarsa önlem alınacak”

Sınıflarda sosyal mesafe kuralının uygulanmayacağını ifade eden Elmalı, bir kurumun tek Covid-19 vakasına kapatıldığını ifade ederek, “Bir sınıfta ise 3 vaka çıkarsa önlem alınacak.  Biz bu sorunların çözümü için öneri sundur ama kimse dikkate almadı” dedi. 

Soyer: 178 sınıfta öğrenciler 30’un üzerinde

KTOEÖS Eğitim Sekreteri Hasan Soyer de okullar açılmadan genel bir tarama yapılması gerektiğinin önemine değindi. “Ders saatleri kapalı ortamda kalma gözetilerek belirlenmeli” diyen Soyer, derslerin 40 dakika değil, 30 dakika olmasının altını çizdi.

“Sınıftaki öğrenci sayısı 25’i aşmamalı”

 “Sınıftaki öğrenci sayılarının 25’i aşmamalı” diyen Soyer,  öğrenci taşımacılığında da denetim bacağının eksik olduğunu vurguladı.  Soyer ayrıca okullarda 10 müdür, 32 müdür muavini, 91 de öğretmen açığı olduğunu vurguladı. 











Başa dön tuşu