GenelKıbrısManşet

0.75 centi olmayan öğrenci okul otobüsüne alınmadı

Güneyde parası olmadığı için otobüse binmesine izin verilmeyen 12 yaşındaki Limasollu bir öğrenciye, Rum Ulaştırma Bakanı Yiannis Karousos tarafından eğitim-öğretim yılının geri kalanı için bir otobüs kartı verildi

Pitsillides: 70 seni yoktu, otobüs şoförü izin vermedi

Ögrencinin erkek kardeşi Orfeas Pitsillides Çarşamba öğleden sonra Alpha TV‘ye, otobüs ücretini karşılayacak 70 senti olmadığı için otobüs şoförünün Salı öğleden sonra otobüse binmesine izin vermediğini söyledi.

Pitsillides, “Ona ikinci bir şans vermedi, ertesi gün parayı getirmesini söylemedi. Onu okulunun dışında bıraktı” dedi.

“Şoförün tepkisi ırkçıydı”

Pitsillides, kız kardeşinin okul yılının ilk günü olduğu için 20’den fazla kitap taşıdığını ve diğer çocukların hiçbirini ona bilet için borç vermeyi teklif etmediğini, saat 9’a kadar eve yürümekten başka seçeneği olmadığını söyledi.

Kızın yarı Jamaikalı olduğu için otobüs şoförünün tepkisinin ırksal olduğunu ima etti.

Pitsillides, “Bu kadar az renkli insanın olduğu bir toplumda yaşıyor olmamız çok yazık. Okulun ilk günüydü, mutlu bir şekilde gitti ve üzgün döndü” dedi.

Bakan Karousos konuya el attı

Durumu öğrenen Rum Ulaştırma Bakanı Yiannis Karousos ise sosyal medyada her türlü ırk ayrımcılığını kınadı ve bakanlığın otobüs şirketlerine okulun ilk günlerinde bu tür olayları ele almaları konusunda net talimatlar verdiğini söyledi.

Ayrıca, okul yılının geri kalanında ona bir otobüs kartı vermek için kızla ve ailesiyle kişisel olarak tanışacağını da söyledi.

Kaynak: CyprusMail











Başa dön tuşu