GenelKıbrısManşet

Yeltekin: Soruşturma sürerken Genel Kurul talep etmek, denetimden kaçmak için koparılan bir yaygaradır

BASS Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Kıbrıs Türk Ofis Banka Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS)’ın , Li-Koop Ltd’te örgütlü ve yetkili sendika olduğunu belirterek, dün Li-Koop üyeleri adına bir grup sözde temsilcinin eylem ve genel kurul istemesinin “Kooperatif şirketler mukayyitliği denetiminden ve çıkacak sonuçtan bir an evvel kurtulmak” için imdat çağrısı olduğunu söyledi

Yeltekin: Soruşturma sürerken Genel Kurul talep etmek, denetimden kaçmak için koparılan bir yaygaradır

Yeltekin açıklamasında şöyle dedi:

Şu anda Li-Koop Ltd’te çalışan tüm üyelerimiz son derece özgür, rahat ve geçmişte yapılan baskılardan uzak, Devlet memurlarının güvencesinde ve himayelerinde çalışmaktadırlar.

Şu anda görev yapan kooperatif şirketler mukayyidi ve müfettişlerin görev anlamında denetim yapması bazı kooperatiflerde ciddi idari ve mali bozukluklar tespiti ile daha derin incelemeler gerekliliği doğmuştur.

Li-Koop Ltd mevduat sahiplerini korumak adına daha derin inceleme ve soruşturma sürerken “genel kurul” talebi aslında denetimden kaçmak eski bozuk sisteme geri dönmek için yaygara koparmaktır.

Kooperatifleri, üyeleri adına yöneten yönetim kurulları kooperatifleri daha ileriye, denetlenebilir, şeffaf, siyasi yozlaşmadan uzak, toplumsal üretim ve istihdama katkı için yönetmelidirler.

“Eylemler denetimlerden kurtulmak adına düzenleniyor”

Li-Koop Ltd’te eski görevden alınan yönetim ki eylem yapan 2 kişi yönetim kurulu üyesidirler; kooperatifi aile şirketi, siyasi mali kaynak, mevduatlara zarar verecek anlayış içerisinde yönetmiş şimdi de kooperatif şirketler mukayyitliği denetimlerden kurtulmak adına eylemler düzenlemektedirler diyen Yeltekin, Li-Koop Ltd’te denetimler sürerken idari ve mali bozukluklar tespit edilip doğru zemine konulmadan, toplumsal başarıyı yakalamadan özellikle kooperatifçilik ve doğru yönetim anlayışına verilecek en büyük zarardır dedi.

Yeltekin, her şey yoluna girdikten sonra genel kurulun yapılmasının en doğru karar olduğunu belirterek “Kooperatifler, kooperatifleri yöneten belli bir kesimin, zümrenin, siyasi çıkar gurupların değil özde üyelerin genelde halkımızın en değerli varlıklarından biri oldukları unutulmamalıdır” dedi.











Başa dön tuşu