GenelKıbrısManşet

Özkıraç: Vatandaş değerlerine sahip çıksın. Kırmızılar sokağa inecek

Özgür Gazete‘nin bu sabah mansetten duyurduğu, Bakan Erhan Arıklı‘nın Kıb-tek‘i özelleştirmek hedefindeki son hamlesine, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Kubilay Özkıraç’tan çok sert tepki geldi

Özkıraç: Bu ülkede taş taş üstüne bırakmayız

El-sen Başkanı Özkıraç, Kıb-tek çalışanları, El-sen Başkanı, Genel Sekreteri ve Yönetimi olarak dimdik ayakta olduklarını vurguladı.

Özkıraç, “50 MW üretim özelleştirilirse, bu ülkede taş taş üstüne bırakmayız. Gökkubbeyi başlarına yıkarız. Eğer karar geri çekilmezse çalışanlar iş başı yapmayacak” dedi.

“Süresiz greve gideriz”

9 aydır yakıt ihalesinin sonuçlandırılamamasının sebeplerini soran Özkıraç, sendikanın ve Kıb-tek çalışanlarının, toplumun karanlıkta kalmaması için direndiğini söyledi.

‘Yap-işlet-devret’ modeliyle 50 MW elektrik üretiminin özele verilmesi durumunda, süresiz greve gideceklerini belirten Özkıraç, 60 megawattlık protokol imzalandığını ancak hiçbir adım atılmadığını hatırlattı.

“Vatandaşlar değerlerine sahip çıksın. Kırmızılar sokağa inecek”

Teknecik Elektrik Santrali’nde çalışanların sağlık sorunları yaşadığına dikkat çeken Özkıraç, bir emekçinin zehirlendiğini de açıkladı.

Özkıraç, “Bizim beklentimiz yok, toplumun emrindeyiz. Toplum dışında hiçbir makamdan icazet almayız. Arşivleri karıştırsınlar. Her devlet dairesinin Kıb-tek’e borcu var. Vatandaşlar değerlerine sahip çıksın. Kırmızılar sokağa inecek” dedi.

“Hodri meydan”

Demokratik El-sen İnisiyatifi hakkında da konuşan Özkıraç, inisiyatifin tek derdinin bazı partilerin acentesi olmak olduğunu söyledi ve “Hodri meydan” dedi.

Özkıraç, “Şubat’ta Genel Kurul var. Kıb-tek’i çok mu seviyorlar? İnisiyatifin içindeki arkadaşların sicili temiz değil” ifadelerini kullandı.

Kaşif: Arıklı’nın hamlesine engel olacağız

El-sen Genel Sekreteri Ersan Kaşif ise konuşmasında, 50 MW santral için ihaleye çıkılacağı iddiasının doğru çıktığını ve bunun kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Kaşif, “Eski Bakan Özdil Nami kabloyu vaat etti ve tutmadı. Kıb-tek’in buraya gelmesinin en büyük nedeni Özdil Nami’dir. Diğer Bakan Hasan Taçoy ise imzasına sahip çıkmadı ve şimdi ülkenin başına gelmek istiyor. Şimdiki Bakan Erhan Arıklı’nın hamlesine ise engel olacağız” dedi.

Kaşif ayrıca, sendika içinde örgütlenen ve kendilerine ‘Demokratik El-sen İnisiyatifi’ adını veren muhalif grup için ise “İllegaldir. Üyenin birlik ve bütünlük içinde olması gerekir” ifadelerini kullandı.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu