GenelKıbrısManşet

Kurultaydan özel notlar: Katılım düşük, basına yer ayrılmadı

Ulusal Birlik Partisi‘nin (UBP) bugün gerçekleşen 22. Olağan Kurultayı‘na ilişkin Özgür Gazete‘nin edindiği özel izlenimler ve notlar;

Yıldırım-Tatar ifadelerinin çakışması

UBP’nin bugün başlayan ve yarın da devam edecek olan Kurultay’ına konuk olarak gelen Türkiye‘nin AKP‘li eski Başbakanlarından Binalı Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘ın ‘Kıbrıslı diye bir millet yoktur’ sözlerinin aksine yaptığı konuşmasında sürekli ‘Kıbrıslı, Kıbrıslılar’ ifadelerini kullandı.

Saner-Sucuoğlu ile selamlaşmadı

Ersan Saner, video skandalının suçlusu olarak ilan ettiği, Kurultay’ın en güçlü adaylarından Faiz Sucuoğlu ile selamlaşmadı.

Saner yaptığı konuşmada, çok zorlandığını ancak 1 kişi hariç herkese hakkını helal ettiğini ve herkesten helallik istediğini söyledi.

ozgur_gazete_kibris_saner_sucuoglu

ozgur_gazete_kibris_binali_saner

Katılım düşük

Kurultay alanındaki kalabalık, daha önceki UBP Kurultayları ile değerlendirildiğinde oldukça düşük. Bunun bir sebebi video skandalından etkilenen UBP’li üyeler olsa da, bir diğer sebebi de de oy kullanma işleminin 2 güne yayılmış olması.

ozgur_gazete_kibris_ubp_kurultay

Organizasyon eksikleri

Salonun içinde herhangi bir basın köşesinin oluşturulmaması dikkat çekti. Özellikle oy kullanma işlemi sırasında tüm basın mensupları dışarı çıkarıldı.

Basın mensupları görüntü ve bilgi almakta oldukça zorlanıyor. Bu da organizasyon da sıkıntılar olduğunu ya da Saner’in sürekli Sucuoğlu’nu hedef göstermesiyle başlayan gergin havanın kamuoyuna yansımasının istenmediğini gösteriyor.

Özgür Gazete











Başa dön tuşu