GenelKıbrısManşet

Mağusa Belediyesi emekçileri seslerini hükümete duyurmaya çalışıyor

Mağusa bugün yine aylardır maaş ve ek mesaileri ödenmeyen ve sesleri merkezi hükümet tarafından duyulmayan Mağusa Belediyesi‘nin emekçilerinin eylemine sahne oldu

Özüşen: Maaşlarını alamayan yüzlerce personelimiz var

Mağusa Belediyesi‘nde örgütlü Mağusa Türk Genel İş Sendikası, 14 gündür maaşların ödenmemesi gerekçesiyle eylem yaptı

Sendikadının eyleminde açıklama yapan Başkan Doğan Özüşen, yine burada eylem yapmak zorunda kaldıklarını, sebebinin de daha öncekilerden farklı olmadığını belirtti.

Özüşen, “Bugün 14. gün oldu ve maaşlarını alamayan yüzlerce personelimiz var. Belediye başkanının  bir önceki eylemde bize tahaahhüt ettiği ek mesailerin ödenmesi yine aksatıldı.

“Üyelerimiz kredi taksitlerini ödeyemiyor ve evlerine erzak alamıyorlar”

Belediyelere verilen devlet katkısından aktarılanın dışında, emekçilere tek kuruş ödeme yapılmadığını anlatan Özüşen, ay başından bu yana veznelerde toplanan paranın 1 milyon TL’nin üzerinde olduğunu ancak emekçilere ödeme yapılmadığını belirtti.

Özüşen, “Bugün bir sürü üyemiz bankalar tarafından arandı, kredi taksitlerini ödeyemiyor ve evlerine erzak alamıyorlar. Son üyemiz ödenene kadar her gün burada olmaya devam edeceğiz. Geçen ay fazlasıyla iyi niyet gösterdik, eylem yaptık grev yaptık, her seferinde söz verildi. Ancak gerek Belediye Başkanı İsmail Arter‘e gerekse her koşulda kendisne destek veren diğer partilerin meclis üyelerine söylüyoruz; Bu gün hepimiz burdayız, bugünden sonra da iki grup olacağız ve her gün bir grup burada olacak”











Başa dön tuşu