GenelKıbrısManşet

Amaç ne?: Kıb-tek’i bile isteye zarara sokuyorlar


Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) Yönetim Kurulu, kuruma akaryakıt getiren firmanın ‘taksitle ödeyebilirsiniz’ teklifini reddetti, 1 haftadır açıkta bekleyen geminin demoraj ücreti 2 milyon TL’ye yaklaştı, Kıb-tek bile isteye yine zarara sokuldu

Taksit teklifini bile kabul etmediler

Kıb-tek’e yakıt getiren Sideral Lines firmasının yakıt dolu gemisi yaklaşık 1 haftadır Teknecik Elektrik Santrali açıklarında yükünü boşaltmayı bekliyor.

Gazetemizin edindiği bilgilere göre, geminin gelmesinden 1 hafta önce, firma tarafından kuruma haber verilerek, geminin 28 Kasım’da geleceği ve kötü hava şartları oluşması ihtimaline karşı boşaltımın hemen yapılması gerektiği yetkililere iletildi.

Ancak ödemeyi yapamayacağını bildiren Kıb-tek, taksitli ödeme imkanı istedi. Firma bu teklifi de kabul ederek, Yönetim Kurulu’na gönderdiği resmi yazıda, ödemenin taksitle yapılabileceğini iletti.

Fakat taksitli ödeme imkanı isteyen kurum, resmi yazı gönderildikten sonra bunu da reddetti.

Demoraj: 1 milyon 855 TL’yi geçti

28 Kasım akşamı gelen gemi, numunelerin alınması için kıyıya bağlandı ancak boşaltım yapılmayacağı için tekrar açığa demirledi.

Yaklaşık 1 haftadır açıkta bekleyen gemi için demoraj ücreti (Geminin yükünü boşaltmadan açıkta beklediği her günün karşılanması ücreti) işlemeye başladı.

Kıb-tek’i zarara sokmaktan çekinmeyen kurum yetkililerinin sebep olduğu demoraj ücreti şu ana kadar 1 milyon 855 TL’yi (133 bin dolar) geçti.

Firma yeniden kredilendirdi ve yakıt boşaltılacak

Edindiğimiz bilgilere döre ilgili firma, bugün kuruma gönderdiği bir başka yazıda ise sözleşmeden dolayı oluşan haklarını hatırlatarak, alacağını talep etti.

İlgili firma son olarak kolaylık sağlamak adına Kıb-tek’in yatırması gereken ve eksik kalan yaklaşık 1 buçuk milyon dolarlık tutarı da karşılıksız kredilendirdi ve bu sebeple yakıtın kısa süre içinde boşaltılacağı öğrenildi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu