GenelKıbrısManşet

Eski-yeni Bakanlar, suçu birbirlerine atarak aklanmaya çalışıyor


Hespi Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nu (Kıb-tek) yönetme iddiasıyla göreve gelen ve kurumun bugünkü durumunda eşit pay sahibi olan Ekonomi Bakanları, suçu birbirlerine atarak aklanmaya çalışıyor

Atun’dan Arıklı ve Taçoy’a gönderme

Ekonomi Bakanı Sunat Atun, dün yaptığı açıklamada, Kıb-tek’in 800 Milyon TL borcu olduğunu ancak 470 milyon TL’si pasif toplam 880 milyon TL de alacağı olduğunu söyledi.

Atun, kendi partisinin eski Ekonomi Bakanlarından Hasan Taçoy ve yine kendi partisinin (UBP) hükümeti dönemindeki son Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’nın bakanlık dönemlerini işaret ederek, son 2 yılda elektrik fiyatlarına zam yapılmadığını söyledi ve “Halka iyilik mi yapıldı, kötülük mü yapıldı?” diye sordu.

Kendi döneminde her şey güllük gülistanlıktı

Atun Kıb-tek’in bile bile zarara uğratıldığını söylediği toplantıda, kendi döneminde de Kurum Müdürü olan Gürcan Erdoğan, son 3 senedir de Bakanlık Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu da yanındaydı.

Buna rağmen Taçoy ve Arıklı’yı suçlayan Atun, kendi dönemiyle ilgili ise hiçbir şey söylemedi.

“Suçu birbirine atarak aklanmaya çalışıyorlar”

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Arıklı da Atun’a cevap verdi ve “Bunun hesabını şu anda yan yana oturduğun partili bakanlara soracaksın” dedi.

Arıklı, Şubat 2021 tarihinden bu yana Kıb-tek Yönetim Kurulu’nun 4 defa zam kararı aldığını ancak Bakanlar Kurulu’nda Atun’un partisinin bunu kabul etmediğini belirtti.

Kıbrıs Türk toplumunun en değerli ve stratejik kurumlarından Kıb-tek’i, yatırım yapmayarak ve yapılan usulsüzlükleri yargıya taşımayarak batırma noktasına getiren gelmiş geçmiş Bakanlar ve hükümetler, şu sıralarda suçu birbirine atarak aklanmaya çalışıyor.

Özgür Gazete/Haber Merkezi











Başa dön tuşu