GenelKıbrısManşet

Aşam: Lapta Belediyesi’ndeki emekçiler 4 aydır maaş alamıyor

DEV-İŞ Genel Başkanı  Koral Aşam, bir emekçinin kalabileceği en kötü durumun, 1 ay boyunca emeğini sattığı işvereninden bu emeğin karşılığını alamaması olduğunu ve Lapta belediyesi emekçilerinin bu kötü durumu 4 ayı aşkın bir süredir yaşadığını açıkladı

“Çalışanlarının maaşını ödeyemiyorsa, başkanlık şapkasını çıkarıp gitmesini bilmeli”

Pandemi koşullarında, TL kullanımına bağlı ekonomik yıkım altında, maaş alan emekçiler dahi hayatlarını idame ettirmekte zorlanırken, Lapta belediyesi çalışanları kaderleri ile baş başa bırakıldığını ifade eden Aşam,  emekçilerin en doğal hakları olan maaşlarını alabilmek amacı ile başlatılan grevin bugün 10’uncu gününe girdiğini söyledi.

Halen Belediye başkanından tatminkâr bir açıklama gelmemesi hatta çalışanları ve sendikaları BES’i suçlayıcı açıklama yapması kabul edilemez olduğunu belirten DEV-İŞ Başkanı Aşam, “Belediye başkanının bilmesi gereken en önemli unsur, her şeyden önce çalışanların maaşlarını ödeyemiyorsa, başkanlık şapkasını çıkarıp gitmesini bilmektir” dedi.

Aşam: Sorumluluktan kurtulamazlar

Bu durum karşısında sessizliğini koruyan hükümet, Başbakan ve belediye başkana kefil olan partisi de sorumluluklarından kurtulamazlar diyen Aşam, “Hepimizin bildiği gibi belediyelerin sürdürülebilirlikleri açısından zaruri olan belediyeler yasası, pandemi destek ödeneği, belediye personel yasası gibi eksikliklerde, hükümetin sorumluluğundadır. Belediyelerde örgütlü olan sendikaların bu konulara dikkat çekmek için yapmış oldukları 2 meclis önü eylemleri de halen karşılık bulmuş değildir ve bu talepler halen bakidir” ifadelerini kullandı.

Aşam, “Sendikal Platform olarak belirtmek isteriz ki, özelde lapta belediyesi çalışanlarının maaş mücadelesi, genelde belediyelerin sürdürülebilirliği açısından dile getirilen yasal düzenlemeler mücadelemizdir. Bu anlamda gerekli her türlü destek ve güç birliği boynumuzun borcudur” dedi.











Başa dön tuşu