GenelKıbrısManşet

Özyiğit: ‘Biz boykotçuyduk ama sizi dinleyince vazgeçtik’ diyenler oldu

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, halkın sosyal medya ve ekranlarda söylediklerini ve yaklaşımlarını sevdiklerini, manifestolarını ve kadrolarını görenlerden çok önemli bir geri dönüş aldıklarını belirtti

Özyiğit: Pandemi koşullarını gözeterek bir seçim süreci geçirdik

Özgür Web TV‘de yayınlanan Seçim Özel-Liderlerle Son Çeyrek programında Pınar Barut ve Ali Kişmir‘in sorularını yanıtlayan Özyiğit, ülkede ciddi bir pandemi olduğunu ancak ülkeyi yönetemeyen beceriksiz yöneticilerin, pandemi sürecini de yönetemediğini belirtti.

“Vaka sayıları sürekli olarak arttı ve 150’den fazla insanımızı da bu süreçte kaybettik” diyen Özyiğit, seçim süresini de bunu gözeterek kapalı yerlerde herhangi bir etkinlik organize etmeden, iş yerlerine okul gibi yerlere ya hiç girmeden ya da sadece bir iki kişi gidip idareciler ile görüşerek geçirdiklerini belirtti.

” ‘Biz boykotçuyduk ama sizi dinleyince vazgeçtik’ diyenler oldu”

Ulaştığımız yerde konuştukları insanların ve halkın kendilerini çok desteklerini anlatan Özyiğit şunları kaydetti;

“Halk sosyal medya ve ekranlarda söylediklerimizi ve yaklaşımlarımızı sevdi, manifestomuzu gören ve kadromuzu görenlerden çok önemli bir geri dönüş aldık.

Önemli bir sayıda boykotçu da bana ulaşarak dedi ki ‘biz boykotçuyduk ama sizi dinleyince vazgeçtik, sizinle beraber hareket edip bu süreçte boykot da dahil her şeyi baştan konuşma eğilimine girdik’ dediler. Dolayısıyla boykotçuları üzmek istemem ,saygı gösteriyorum ama buradan onlara da bir çağrım olsun; gelin hala geç değil.  Gidin sandığa ve bu oy pusulasında sağ elinizin hemen yanındaki TDP ambleminin altına bir mührü vurun ki hem geleceği birlikte şekillendirmek için TDP’yi güçlü bir şekilde Meclis’e gönderip hükümette yer almasını sağlayın hem de sizinle birlikte sizin istediklerinizi de koyabileceğimiz bir Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nı birlikte yapalım.

“Ben ‘geçici 10. madde kalksın, vesayet rejimi sonlansın’ dediğimde dur diyorlar”

Seçime 10 kala karmayı kaldıralım, barajı indirelim demek olmaz. Seçim biter bitmez Meclis ve hükümet oluşur oluşmaz bir ad-hoc komite oluşturulmalı. Boykotçu kardeşlerim de dahil herkese çağrı yapıyorum; karar mekanizmalarında sizlerle birlikte hareket etmeyi vadediyorum.

Bu ülkenin ciddi bir Anayasa reformuna da ihtiyacı var. Bir ad-hoc komite de ona kuralım ve gelin onu da yapalım. Meclis’te bunu söylediğimde bazı parti başkanları ‘ama burası İsviçre değil, öyle farklı farklı başlıkla Anayasa reformuna gidilmez’ dedi. Ben de tam tersini söylüyorum.

Hiçbir seçimle ilişkilendirilmeden benim ülkemin güzel insanları ne yapacağını bilir. Kamu reformu konusunda herkes hem fikir, hukuk reformu konusunda, ekonomik reformlar konusunda herkes hem fikir ama ben ‘geçici 10. madde kalksın, vesayet rejimi sonlansın’ dediğimde dur diyorlar.

Dolayısıyla vicdani ret hattına da dur diyorlar. 5 başlık koyalım, bu 5 başlığı enine boyuna hiçbir seçimle ilişkilendirilmeden halkla ve STÖ’lerle konuşalım ve en sonunda da Anayasa referandumu oy pusulasında bunları ayrı ayrı koyup vatandaşa soralım.

“TDP şu anda üçüncü büyük partidir”

Ülkeyi baştan başa gezdik ve insanlardan çok güzel dönüşler aldık. Hiç tanımadığımız insanlardan bile çok güzel mesajlar aldık.

Başka partili olduğunu bildiğim arkadaşlar da var ve onlardan da ciddi bir dönüş var. Bu da bizi sevindiriyor. Yapılan kamuoyu yoklamaları artık açıklanmıyor ama kulağımıza gelen ve gördüklerimizden hareketle ortada olan bir gerçek var ki TDP şu anda üçüncü büyük partidir.

Bu bu kadar nettir. 24 ocak sabahında TDP güçlü bir grupla ve hükümeti şekillendirecek bir yapıyla Meclis’te yer alacak”











Başa dön tuşu