GenelKıbrısManşet

Korkmazhan: Bu sistemi ülkeye getiren dönemin hükümeti ve bunu savunan vekiller cevaplasın

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, ülkemizdeki MOBESE sisteminin kontrolünün kimde olduğunu sorgulayarak, “sistemin kontrolü Lefkoşa‘da mı, Ankara‘da mı? Kamu denetimin de mi, derin güçlerin elinde mi?” diye sordu

Korkmazhan: Biz ne olup bittiğini anlamadan, nasıl olurda cinayet bölgesindeki MOBESE görüntüleri Türkiye basının da servis ediliyor?

Halil Falyalı‘nın aracı kurşunlanarak öldürülmesinin ardından Türkiye basınında ‘olaya dair MOBESE görüntüleri’ diyerek servis edilen görüntülere işaret eden Korkmazhan, MOBESE sistemini ülkeye yerleştiren dönemin hükümeti ve sistemin gerekliliğini savunan vekillerin, “Bu işin yasası olacak, özel hayatın gizliliği korunacak, mahkeme emri olmadan görüntülere bakılamayacak” dediklerini hatırlattı.

Korkmazhan, “Soruyorum daha biz ne olup bittiğini anlamadan, nasıl olurda cinayet bölgesindeki MOBESE görüntüleri Türkiye basının da servis ediliyor? MOBESE sisteminin kontrolü kimde? Lefkoşa‘da mı, Ankara‘da mı? Kamu denetimin de mi, Derin güçlerin elinde mi?” diye sordu.











Başa dön tuşu