GenelKıbrısManşet

Harmancı: Bu reform dünyanın hiç bir ülkesinde bu şekilde yapılmadı

Başbakanlık önünde 1 Nisan’dan bu yana “Direniş Nöbeti“nde olan gençlerin başlattığı ‘Serbest Kürsü‘ etkinliğinde belediyeler reformu hakkında konuşan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, çok ilkel ve temelsiz bir paragraf üzerinde ülke geleceğinin şekillendirilmeye çalışıldığını söyleyerek, “insan”ı süreçten ayıran hiçbir değişikliğin başarılı olamayacağını söyledi

Harmancı: Tasarıda seçilmiş yerel yöneticilerin fikirlerine bile danışılmadı

Harmancı, Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı‘nda hiç kimsenin muhatap alınmadığını ve seçilmiş yerel yöneticilere danışılmadığını belirterek, “Kimin yaptığı belirsiz, bilinmeyen bir odada çizilmiş harita üzerinde, isimlerine kimin karar verdiğini bile bilmediğimiz yeni belediyelerimizin olması öngörülüyor” dedi.

Açıklama yok.

“Bize ait olan asıl şey, bu yaşadığımız süreçtir”

Bu reformun dünyanın hiç bir ülkesinde bu şekilde yapılmadığını vurgulayan Harmancı, yerel yönetimlerin kapasitesinin güçlendirilmesinin ya da farklılaştırılmasının onlara ait sorunlar olmadığının altını çizdi.

Harmancı, “Bize ait olan asıl şey, bu yaşadığımız süreçtir. Buna benzer bir sözde reform süreci dünyanın hiçbir ülkesinde yaşanmamıştır ve hükümet bu olaya tepki gösterenlere şaşırıyor” dedi.

Açıklama yok.

“Çok ilkel ve çok temelsiz bir paragraf üzerinde ülke geleceğini şekillendirmeye çalışıyoruz”

Plan ve hazırlıkta, yerel yönetimlerin ne yapması gerektiği konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyen Harmancı, “Tüm bunların bir hesaplamayla, raporlamayla ve uzman görüşüyle yapılması gerekiyordu. Ama maalesef bizde çok basit 2 sayfa üzerinde belediyelerden alınan sözde bilgilerin bir hesaplaması yapıldı” dedi.

Harmancı, “Çok ilkel ve çok temelsiz bir paragraf üzerine ülke geleceğini şekillendirmeye çalışıyoruz. Bu mümkün değildir. İnsanı süreçten ayıran hiçbir değişiklik başarılı olamaz” diyerek, insanlar bilgilendirilmeden, demokratik katılımcı süreçler işletilmeden bu değişikliğin dikte edilemeyeceğini vurguladı.











Başa dön tuşu