GenelKıbrısManşet

Kişmir: Kıbrıs Türk toplumu Ankara rejiminin diktasına boyun eğmedi, eğmeyecektir


Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Ali Kişmir, gazeteci Rasıh Reşat’ın Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘ın Ankara’ya “yazılarından hoşlanmıyorum” şikayeti sonrası üzerinde oluşturulan baskı nedeniyle Dış Basın Birliği Başkanlıından istifa ettirilmesinin en basit tabiriyle faşizm olduğunu vurguladı

Kişmir: Tatar, adeta düşmanca bir tavır içine girdi

Tatar’ın kendi ülkesi ile toplumuna yabancılaşmış ve adeta düşmanca bir tavır içine girdiğini belirten Kişmir, “Hoşuna gitmeyen yazılar yazan gazetecilerini bile kendisini o koltuğa getiren AKP’ye şikayet etmekte bir sıkıntı görmemektedir” dedi.

“Tatar, Ankara’daki abilerinin baskısıyla Reşat’ı istifa ettirdi”

Kişmir, kendisini eleştiren yazılar yazdığı için Gazeteci Rasıh Reşat’ı hedefine koyan Tatar’ın, Ankara’daki abilerinin baskısıyla Reşat’ı istifa ettirdiğini vurguladı.

“Kıbrıs Türk toplumu Ankara rejiminin diktasına boyun eğmedi, eğmeyecektir”

Tatar’a çağrı yapan Kişmir, “Türkiye’de yaratılan hukuk dışı pespaye düzeni, abileri ile Kıbrıs’ın kuzeyinde de yaratma çabasından vazgeçmesidir!

Kıbrıs Türk toplumu ne senin gibi kendi ülkesine ihanet içinde olanlara ne de Ankara rejiminin diktasına boyun eğmedi, eğmeyecektir” dedi











Başa dön tuşu