GenelKıbrısManşet

Kıb-tek’in laf cambazlığı ile haberimizi yalanlama çabası da boşa çıktı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özçelik, gazetemizin “Yeni bir Barem-19 açıldı” haberiyle ilgili yaptığı açıklamada haberimizi yalanlamaya çalıştı

Özçelik: Yapılan bu işlem ile yeni bir 19. Barem kadro açılmamıştır

Gazetemizin adını kullanmayarak gazetemizin haberine cevap veren Özçelik, haberlere karşın bu basın duyurusunu yapma gereksiniminin hasıl olduğunu söyledi.

Özçelik açıklamasında, “Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Müdürlüğü olarak bazı üst düzey yöneticilerin görev yerleri değiştirilmiş ve Müdür mevkine Genel Müdür Yardımcısı görevini yürüten Sn. Kamil Direl Müdür Vekili olarak atanmıştır. Yapılan bu işlem ile yeni bir 19. Barem kadro açılmamıştır” dedi.

Genel Müdür Yardımcısı Sn. Kamil Direl’in 18-A baremini çekmeye devam ettiğini belirten Özçelik, bu bilgye dayanarak basında çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını iddia etti ve “Sn. Gürcan Erdoğan ise 19. Baremden maaş almaya devam edecektir. Genel Müdür baremi hale hazırda Barem 19, Genel Müdür Yardımcısının baremi ise 18-A’dır. Bu durumda da herhangi bir değişiklik olmamıştır” dedi.

“Boş olduğu için Direl’in vekalet ettiği Genel Müdürlük makamı Barem 19”

Ancak Özçelik’in atladığı bazı detaylar haberimize karşı yapılan açıklamanın sadece bir softa şaşırtması olduğunu ortaya koydu.

Gazetemizin iddiası olan ve belgeleriyle verilen, “Gürcan Erdoğan’ın Kıdemli koordinasyon Kurulu Başkanlığı adındaki Müşavirlik akdrosuna (geri göreve) alınması için El-sen’in de onayıyla yeni bir Barem 19 açıldı ve Kadro Hizmet Şeması’nda bir değişiklik olmaması için de bir Barem-18 pozisyonu kapatıldı” şeklindeki haberimiz gerçeği yansıtmaya devam ediyor.

Çünkü Özçelik’in atladığı detay, Barem 19 olan ve şu an boş olduğu için Direl’in vekalet ettiği Genel Müdürlük makamı Barem 19.

Dolayısıyla hali hazırdaki 2 barem 19 mevki yerinde dururken, Erdoğan için özel açılan yeni Barem-19 El-sen’in onayıyla yaratılmış ve haberimize konu olan tüm bilgiler gerçeği yansıtmıştır.

İlgili haberimiz;

Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir











Başa dön tuşu