Adli OlaylarGüncelInstagramKıbrısManşet

Silinen kayıtlar arasında üniversitenin sahibi ve oğlunun da bulunduğu iddia ediliyor

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi‘ndeki (KTSU) ‘sahte diploma‘ skandalı Kıbrıs Postası yazarı Levent Özadam’ın köşe yazısında kaleme aldığı iddialarla yeni bir boyuta taşındı

Özadam: Üniversite sahibi MHP milletvekili Ocak öncesi kayıtları sildirdi

Kıbrıs Postası‘nın haberleştirdiği yazıda Levent Özadam‘ın köşesinde yer verdiği skandal iddialara yer verildi.

‘Sahte diploma’ skandalının daha derinlere dayandığı izlenimi yaratan iddialar doğrultusunda Özadam, KTSU‘nun sahibi konumunda görünen MHP milletvekili Levent Uysal’ın yakını olduğu bildirilen Mehmet Altuntaş’ı üniversitenin başına getirdiği ve özel olarak oluşturulan bir teknik ekibin Ocak ayından önceki kayıtları sildiğini açıkladı.

Özadam köşesinde ayrıca, Altuntaş’ın mahkemede tanıklık yaparak ‘silme işlemini’ doğruladığını aktardı.

Silinen kayıtlar arasında kendisi ve oğlunun da bulunduğu iddia ediliyor

Özadam, bu kayıtları silen kişilerin isimlerinin bilinmediğini belirtirken, silinen kayıtlar arasında üniversitenin sahibi MHP milletvekili Levent Uysal ve oğlunun da bulunması ihtimali bulunduğunu ifade etti.

Kısa yoldan üniversite derecesi vaat eden üniversitenin özellikle Türkiye’den binlerce siyasi, kamu ve üst düzey yetkililere bu servisi sağlamış olduğu düşünülüyor.

“Okul sekreteri çok şey biliyor ama ifadesi alınmıyor”

Özadam yazısında, üniversitede sekreterlik yapan kadının bu konular hakkında çok şey bildiğini fakat polisin bu sekreterin ifadesini bile almadığını aktardı.

Bunun yanı sıra, şu an sahte diploma skandalı nedeniyle tutuklu bulunan okulun direktörü ve hissedarlarından Serdal Gündüz’ün olayın anahtar isimlerinden biri olarak görüldüğüne işaret edildi.











Başa dön tuşu