EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Adanın güneyinde üç parti lideri kişisel araçlarının bile olmadığını beyan etti!




Adanın güneyinde milletvekillerinin yasa gereği yaptığı mal beyanları, ikiye bölünmüş adanın iki tarafında da aynı anlayışın hakim olduğunu gösteriyor. Güneydeki politikacıların yasa gereği yaptığı mal beyanlarında üç parti lideri kişisel araçlarının olmadığını duyurdu

Adanın iki yakasında politikacıların mal beyanları konusunda hiçbir fark yok!

Kıbrıs Cumhuriyeti meclisinde görev alan milletvekillerinin yasa gereği her yıl yapmaları gereken mal beyanları güneyde tartışmalara yol açtı. yapılan mal beyanları sonrasında üç parti liderinin kişisel araçlarının olmadığını beyan etmesi eleştirilerin hedefi oldu.

Cyprus Mail‘in haberine göre, 2024 yılı için yapılan mal beyanları, geçen hafta milletvekillerinin eşlerinin, partnerlerinin ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin varlıklarını da beyan etmelerini sağlayan değişikliklerin kabul edilmesiyle değişen eski bir rejim altında tamamlandı.

Muhtemelen eski rejimle birlikte sunulan bu yılki beyanlara göre, Diko, Dipa ve Akel liderlerinin kendi kullanımları için kişisel araçları yok.

Kıbrıslırum politikacıların mal beyanları

Muhalefet Disi lideri ve meclis başkanı Annita Demetriou, Larnaka’da iki ev ve kendi adına kayıtlı bir araba bildirdi.

Genç iktidar partisi Diko lideri Nicholas Papadopoulos, 11 mülkün kendisine ait olduğunu ancak arabaların veya tekneler dahil diğer kişisel ulaşım araçlarının bulunduğu bölümü tamamen boş bıraktığını bildirdi.

Bu arada, muhalefet Akel lideri Stefanos Stefanou, yalnızca bir ev ve Demetra şirketindeki hisseleri kendi adına beyan etti ve beyanı bir araç dahil olmak üzere diğer bilgilerden büyük ölçüde boş bıraktı. Genç iktidar partisi Dipa’nın lideri Marios Garoyian da araç bölümünü boş bırakarak sadece kendi adına bazı hisse senetleri ve evler listeledi.

Milliyetçi ve aşırı sağcı Elam lideri Christos Christou kendi adına dört tarla ve bir ev olduğunu bildirdi.

Ayrıca 2.000 € değerinde bir Mazda Sedan arabasının mülkiyetini beyan etti.

Genç iktidar yanlısı parti Edek lideri Marinos Sizopoulos 35.000-40.000 € arasında bir Maserati GT listeledi.

Ayrıca sadece Atina’da kendi adına bir daire listeledi.

Kasıtlı yanlış mal beyanının cezası 50.000 Euro ceza ve/veya üç yıla kadar hapis!

Büyük ölçüde gülünç kabul edilen eski rejim altında, milletvekilleri sadece kendilerine ait olan eşyaları ve malları listelediler ve milletvekillerinin hala kullandıkları eşlerinin veya diğer akrabalarının adına mülk, araba vb. listelenmesine yönelik büyük bir boşluk bıraktılar.

Geçtiğimiz hafta kabul edilen yeni değişikliklerle, servet beyanında kişinin varlıkları ve borçları ile söz konusu zaman dilimine ait gelir ve gider beyanı yer alması gerekiyor. Ayrıca eşleri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için de aynı verileri dosyalamaları gerekiyor. Evli değillerse, birlikte yaşadıkları partnerlerinin servetini bildirmeleri de zorunluluk kapsamında bulunuyor.

Vergi Komiserliği ofisi tarafından kontrol edildikten sonra, dosyalar özel bir web sitesinde yayınlanacaktır. Kişi görev yaptığı sürece ve 12 ay boyunca orada kalacaktır.

Değiştirilen mevzuat, bir kişinin servet beyanı çeklerinde kasıtlı olarak yanlış veya yanıltıcı bilgi vermesi durumunda ağır cezalar öngörüyor. 50.000 Euro’ya kadar para cezası (mevcut 3.000 €’dan artırılmıştır) ve/veya üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor.











Başa dön tuşu