GüncelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Arıklı: UBP’deki gelişmeler AKP-MHP iktidarını ilgilendiriyor. Bu yüzden müdahale normal!


Aşırı milliyetçi ve ırkçı politik çizgisiyle AKP-MHP iktidarı tarafından adanın kuzeyinde Ulaştırma Bakanı olarak atanan Erhan Arıklı, katıldığı bir televizyon programında AKP-MHP iktidarını “Türkiye” olarak nitelendirerek, UBP’deki gelişmelerin AKP-MHP iktidarını ilgilendirdiğini, bu yüzden kurultaya müdahalenin “normal” olduğunu söyledi

Arıklı: Hükümet bozulursa yenisi zor kurulur!

Atanmış Ulaştırma Bakanı Arıklı, UBP kurultayında atanmış Ünal Üstel’in kazanamaması durumunda “istikrarlı” olduğunu iddia ettiği atanmış koalisyon hükümetinin bozulacağını belirterek, Türkiye’nin tümü olarak nitelemeye çalıştığı AKP-MHP iktidarının Kıbrıs’ta “Cumhurbaşkanlığı” seçimine kadar istikrarsızlık istemeği algısı yaratmaya çalıştı.

Atanan koalisyon hükümetinin bozulması halinde yeni hükümet kurmanın zor kurulacağını iddia eden Arıklı, bu durumun ülkede “siyasi istikrarsızlık” yaratacağını ve AKP-MHP iktidarının bunu istemediği yönünde görüş belirtti.

Arıklı, “Türkiye, KKTC’deki şu andaki konjonktürün aynen devamını istiyor. Bunu yaparken nazı geçen kişilere ‘biz Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar Kıbrıs’ta istikrarsızlık istemiyoruz’ diyebilir. Bu son derece normal. Onlar da biliyor hükümet yıkılırsa yenisi çok zor kurulur. Siyasi istikrarsızlık ortaya çıkar o zaman. Türkiye bunu istemiyor. Türkiye, mevcut hükümetin devamını arzuluyor” şeklinde konuştu.

“UBP’deki gelişmeler AKP-MHP iktidarını ilgilendiriyor”

Türk yetkililerin UBP kurultayına müdahalesi konusunda Arıklı, “Bununla ilgili Türkiye bilmiyorum bu konuda birtakım girişimlerde bulundu mu? Bulunduysa da normal” ifadelerini kullandı.

AKP-MHP iktidarının özellikle UBP kurultayına karışmasını “istikrar” üzerinden nitelemeye çalışan Arıklı, AKP-MHP iktidarının kendi kurultaylarına karışmadığını iddia etti. Arıklı, UBP’nin en uzun süre iktidarda kalan parti olması nedeniyle, UBP’deki gelişmelerin Türkiye’deki iktidarı ilgilendirdiği söyledi.

Türk yetkililere “Ben yokum” ültimatomu!

Atanmış Ulaştırma bakanı Arıklı, yaptığı açıklamada özellikle müdahale girişiminde olan Türk yetkililerle neler konuştuğu konusunda da doneler verdi. Arıklı, atanmış koalisyon hükümetinin bozulması durumunda Türk yetkililere “yeni bir hükümet kurulacak olursa bunun içerisinde yer almam’ dedim. Bunun garantisini vermem” dediğini iddia etti.

Arıklı, bu hamlesiyle koalisyon hükümetinin bozulmaması için Türk yetkililere ültimatom verdiğini de itiraf etmiş oldu.











Başa dön tuşu