GüncelInstagramKıbrısManşetÖzgür Doğa Özgür ÇevreSiyasetYaşam

Korukoğlu: Ne amaçla olursa olsun, “yatırımlar” doğal hayatı yok eder!


Özgür Gazete‘nin gündeme getirdiği “DAÜ deniz arazilerinin peşkeş çekileceği” iddiaları üzerine bu sabah 06.30’da DAÜ Beach Club‘ta toplanan sivil toplum örgütleri, peşkeşe karşı ses verdi, doğal yaşam alanlarına işaret etti

Dr. Asuman Korukoğlu: Bu bölgeler eşine az rastlanır doğal güzellikleri bulunan fauna ve florası ile korunması gereken bir bölgedir

Etkinlikte katılımcılara sahil çevresiyle ilgili bilgiler veren Çevre Eğitimi ve Yönetimi Uzm. Dr. Asuman Korukoğlu, bu bölgenin eşine az rastlanır doğal güzellikleri bulunan fauna ve florası ile korunması gereken bir bölge olduğunu vurguladı.

Her ne amaçla olursa olsun yapılacak olan yatırımların bu bölgenin doğal güzelliklerini yok edeceğini belirten Korukoğlu, daha önce bölgede yapılan yatırımların bölgedeki doğal güzelliği nasıl bozduğunun kanıtı olduğunu belirtti.

Bölgedeki yatırımların kaplumbağaların bile yuvalama alanlarının oldukça daralmasına neden olduğunu vurgulayan Korukoğlu, kaplumbağaların deniz analarının doğal savaşçıları olduğunu ve kaplumbağaların azalmasının deniz analarının çoğalması anlamına geldiğini belirtti.

Doğal dengenin bozulmasından insanların da etkilendiğini hatırlatan Dr. Asuman Korukoğlu, bu nedenle bölgenin olduğu gibi korunması, bozulan yerlerin de doğala uygun şekilde restore edilmesi gerektiğini söyledi.

“Yeni yatırımların karşısındayız”

Korukoğlu, DAÜ Beach Club ve çevresindeki yeni yatırımlara karşı olduklarını belirterek, yetkililerin bu konuda gereken duyarlılığı göstereceğine inandıklarını söyledi.

Etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan 15 sivil toplum örgütüne ve Rerto Çalgıcılar grubuna teşekkür eden Dr. Korukoğlu, bu etkinlik sayesinde seslerini daha gür bir şekilde çıkardıklarını belirtti.

 











Başa dön tuşu