GüncelInstagramKıbrısKültür&SanatSanatSürmanşet

Etkinlikte, Baraka ürünü kitaplar, dergiler, müzik ve belgesel cd’leri yoğun ilgi gördü


Baraka Kültür Merkezi, 4 Ağustos akşamı Kızılbaş Parkı’nda gerçekleştirdiği etkinlikle bölge halkına ve katılımcılara kültür sanatla dolu bir şölen sundu

Etkinlikte, Baraka ürünü kitaplar, dergiler, müzik ve belgesel CD’leri yoğun ilgi gördü

Yaz şöleninde halk dansları, tiyatro, müzik, sunum ve video gösterileri, Kıbrıs manileri gibi içerikler yer aldı.

Kültür Dairesi’nin maddi katkılarıyla düzenlenen şölende, Baraka üretimleri olan kitapların, Argasdi dergilerinin, müzik ve belgesel CD’lerinin ve “başka bir kültür mümkün” sloganlı hatıra anahtarlıklarının yer aldığı stant yoğun ilgi gördü.

Yönetim Kurulu üyesi Pınar Piro’nun Kıbrıs manileriyle ve Nazım Hikmet şiirleriyle süslediği sunuşla başlayan gecede, dernek Başkanı Mustafa Batak konuşma yaparak, birlikte üretmenin, asimilasyona ve sermaye egemenliğine kültür-sanatla direnmenin önemine işaret etti.

Konuk olarak davet edilen Göç-Taş halk dansları çocuk ve genç ekiplerinin gösterileri izleyiciler tarafından beğeni toplarken Baraka Tiyatro Ekibi’nin “Varsa Bir Durum Yapalım Açık Oturum” isimli komedi skeci seyircileri hem güldürdü hem de düşündürdü.

Asgari ücret, servet vergisi, pahalılık ve gelir dağılımındaki adaletsizlik gibi güncel konuların mizahla işlendiği interaktif oyuna, seyirciler de katılım gösterdi.

Baraka Gençlik Orkestrası ilk kez sahne aldı

Müzik öğretmeni ve Baraka üyesi Saadet Çaluda’nın eğitmenliğini üstlendiği ve Sol Anahtarı elemanları tarafından desteklenen Baraka Gençlik Orkestrası ilk kez 4 Ağustos gecesi Kızılbaş Parkı’nda sahne aldı ve büyük beğeni topladı.

Gençlerin, yerli ve yabancı parçalardan oluşturdukları zengin repertuara seyirciler de eşlik etti. Gecenin sonunda sahne alan ve devrimci parçalar, Kıbsıs ezgileri ve grubun kendi bestelerinden oluşan bir dinleti sunan Sol Anahtarı müzik grubu ise katılımcıları coşturdu.

Hediye çekilişinde katılımcılara kitaplar, dergiler, müzik ve belgesel cd’leri armağan edilirken, Baraka Yaz Şöleni’ni her yıl tekrarlamak ve gelenekselleştirmek üzere sözleşilerek etkinlik sona erdi.











Başa dön tuşu