EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Destek paketi “Her başlangıçta birlikteyiz” adını taşıyor!


Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulides, Salı günü yayımlanan bir video mesajında, artan yaşam maliyetiyle mücadele kapsamında öğrencileri desteklemeyi ve aile bütçelerini rahatlatmayı amaçlayan yeni bir destek paketi açıkladı

Destek paketi 9,5 milyon euroya ulaşıyor

Hristodoulides açıklamasında, destek paketinden 45.000’den fazla öğrencinin yararlanmasının beklendiğini ve toplam önlem tutarının 9,5 milyon avroya ulaştığını belirtti. Paket, gençlerin ve ailelerinin okul malzemeleri, tablet, dizüstü bilgisayar alımı ve ulaşım masrafları için maddi olarak desteklenmesini hedefliyor.

“Her Başlangıçta Birlikteyiz!” adlı destek paketi şunları içeriyor

İlkokul 1. sınıf, ortaokul, lise ve teknik okul öğrencilerine okul malzemeleri alımı için 100 avroluk yardım. Yaklaşık 26.000 öğrencinin yararlanacağı bu destek tedbirinin maliyeti 2,6 milyon avro olacak.

İlkokul 3. sınıf öğrencilerinin tamamına tablet alımı için 200 avro ve ortaokul 2. sınıf öğrencilerinin tamamına dizüstü bilgisayar alımı için 400 avro yardım. Yaklaşık 17.000 öğrencinin yararlanacağı bu önlemin maliyeti 5 milyon avro olacak.

* En az üç çocuğu okul öncesi (4-6 yaş arası), ilkokul, ortaokul ve teknik eğitimde okuyan ve çocuk yardımı alan ailelere 150 avroluk yardım. Bu önlemin kapsamına, özel okullarda okuyan çocukları olan aileler de dâhil.

* En az üç çocuğu devlet okullarında okul öncesi (4-6 yaş arası), ilkokul, ortaokul ve teknik eğitimde okuyan ve yukarıdaki önlemlerden herhangi birinden yararlanmayan ailelere 150 avroluk yardım.

* Son olarak, ortaöğretim ve orta teknik eğitim öğrencileri için toplu taşıma ücretlerinde indirim.











Başa dön tuşu