GüncelInstagramKıbrısManşetÖzgür Doğa Özgür ÇevreSiyaset

İtfaiyeciler için aranan özellikler arasında parti üyeliği, herhangi bir yakın, dost akraba yer almıyor!


Kıbrıs Cumhuriyeti Ormancılık Dairesi, Kıbrıs’taki ilçelerde görevlendirilmek üzere 118 yeni orman itfaiyecisi işe alarak iş gücünü güçlendirdi

Lefkoşa’da 30, Baf’ta 48 ve Trodos’ta 40 itfaiyeci görevlendirildi

Perşembe günü yayınlanan bir açıklamaya göre, Lefkoşa ilçesindeki orman alanlarına toplam 30 itfaiyeci, Baf ilçesinde 48 ve Trodos’ta 40 olmak üzere görevlendirilecek.

İşe alım sürecinde toplam 246 başvuru yapıldı ve seçim sürecine 226 aday katıldı.

Kıbrıs Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’nun 3 Temmuz’da 100 pozisyonu onaylamasının ardından, ormancılık dairesi 8 Temmuz’da başvuru çağrısında bulunarak uygun adayları çeşitli orman istasyonlarında ve yangın gözetleme kulelerinde pozisyonlara başvurmaya davet etti.

İtfaiyeciler için aranan özellikler arasında parti üyeliği, herhangi bir yakın, dost akraba yer almıyor!

Uygun başvuru sahipleri arasında Kıbrıs Ormancılık Koleji‘nden orman yangını söndürme sertifikası veya eşdeğer bir yeterlilik sahibi kişiler ve en az altı ay belgelenmiş profesyonel yangın söndürme eğitimi almış ve son beş yılda orman veya vahşi alan yangın söndürme konusunda altı ay belgelenmiş deneyime sahip kişiler yer alıyordu.

Ek olarak, bir önceki yıl itfaiye biriminde çalışmamış saatlik ücretli ormancılık departmanı personeli de başvuruda bulunmaya uygundu.

Adayların ayrıca bir fiziksel uygunluk testinden geçmeleri ve departmanın değerlendirme komitesi önünde resmi bir mülakata girmeleri gerekiyordu.

Fiziksel uygunluk testleri

Ormancılık Departmanı ayrıca seçim sürecinde bir gereklilik olan fiziksel uygunluk testinin tarihleri ​​ve yerleri hakkında bilgi verdi.

Komite daha sonra adayların genel puanlarına göre sıralanmış bir listesini derledi. En yüksek puana sahip olanlar departmanın ihtiyaçlarına göre mevcut pozisyonları doldurmak üzere seçildi.

Geri kalan adaylar bekleme listesine alındı ​​ve yılın ilerleyen zamanlarında pozisyonlar boşalırsa veya yeni pozisyonlar onaylanırsa işe alınabilirler.











Başa dön tuşu