GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Kuzey İrlanda Kadın Koalisyonu’nun barış sürecindeki rolü, CWBC için ilham kaynağı oldu


İki Toplumlu Kıbrıs Kadın Koalisyonu (CWBC), 1-5 Eylül 2024 tarihleri arasında Kuzey İrlanda ve İrlanda‘ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi

CWBC üyeleri, Kuzey İrlanda barış sürecinde rol oynayan yetkililerle görüştü

Ziyaret, Avrupa Birliği’nin mali desteğiyle, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Yardım Programı kapsamında finanse edildi. Ziyaret sırasında CWBC üyeleri, Kuzey İrlanda barış sürecinin mimarları ve İyi Cuma Anlaşması‘nın (Good Friday Agreement) uygulanmasına katkı sağlayan aralarında İrlanda’nın eski başbakanı Bertie Ahern, Kuzey İrlanda Kadın Koalisyonu’nun kurucularından Bronagh Hinds, İrlanda Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Joe Hackett ve Kuzey İrlanda Yürütme Ofisi‘nden yardımcı bakanlar Aisling Reilly ve Pam Cameron‘un da bulunduğu yetkililerle bir araya geldi.

Kuzey İrlanda Kadın Koalisyonu’nun barış sürecindeki rolü, CWBC için ilham kaynağı oldu

CWBC üyeleri, Belfast ve Dublin’deki temasları sırasında, İyi Cuma Anlaşması’ndan ilham alarak, Kıbrıs’taki müzakere süreçlerine kadınların daha aktif ve eşit katılımını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. Kuzey İrlanda Kadın Koalisyonu’nun barış sürecindeki rolü, CWBC için ilham kaynağı oldu.

CWBC, barış ve uzlaşma süreçlerine kadınların anlamlı katılımını teşvik etme ve toplumsal cinsiyet perspektifini müzakerelere dahil etme çabalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecek.











Başa dön tuşu