GüncelInstagramKıbrısManşetSağlıkSiyasetYaşam

UNFICYP: Mahsur kalan kişiler için kalıcı bir çözüme ihtiyaç var!


Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP), Kıbrıs’ta son zamanlarda yağan şiddetli yağmurların ara bölgede mahsur kalan sığınmacıların barındığı geçici kampı sular altında bıraktığını ve birkaç çadırın yaşanmaz hale geldiğini duyurdu

Mahsur kalan kişiler için kalıcı bir çözüme ihtiyaç var!

UNFICYP Barış Gücü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), suyun yönünü değiştirerek ve ek barınaklar inşa ederek etkiyi hafifletmek için çalışıyor. Ancak, mahsur kalan kişiler için kalıcı bir çözüme acilen ihtiyaç duyulduğunu vurguladılar.

UNFICYP Facebook’ta yaptığı bir paylaşımda “#Kıbrıs’taki son şiddetli sağanak yağışlar, Birleşmiş Milletler #tampon bölgesinde mahsur kalan tüm sığınmacıların yaşam koşullarını önemli ölçüde etkiledi. Birkaç çadır sular altında kaldı ve bazıları kullanılamaz hale geldi” dedi.

Kıbrıslırum yetkililer, mültecilerin göçmen kampına sığınmasını kabul etmiyor!

Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP), tekrarlanan itirazlara rağmen sığınmacıları BM tampon bölgesine geri ittikleri için Kıbrıs Cumhuriyeti yetkililerini eleştirdi.

Göçmenlik ve Uluslararası Koruma Bakan Yardımcısı Nicholas Ioannides, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ara bölgenin bir “göçmen koridoruna” dönüşmesini istemediğini ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin mahsur kalan göçmenlere giriş izni vermeyeceğini vurgulamıştı.











Başa dön tuşu