DünyaGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Özel, Stefanou’nun işgal kelimesini kullanması üzerine salonu terk etti


Türkiye ana muhalefeti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AKEL Genel Serketeri Stefanos Stefanou‘nun New York‘ta düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Parti Liderleri Kurulu toplantısındaki konuşması sırasında “işgal” kelimesini kullanması üzerine salonu terk etti

Özel, “işgal” kelimesinden rahatsız oldu

New York’ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler Genel Kurul (BMGK) toplantısında konuşan AKEL Genel Sekreteri Stefanou’nun konuşması esnasında CHP Genel BaşkanıÖzgür Özel’in toplantı salonunu terk ettiği bildirilirken, Özel’in Stefanou’nun konuşmasında kullandığı “işgal” kelimesinden rahatsız olduğunu belirtildi.

Stefanos Stefanou

Cyprus Mail‘in haberine göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Stefanou’nun konuşmasını tamamlamasının ardından yeniden toplantı salonuna geri döndü.

Özel: Partim için önemli olan kısım, 1974 Kıbrıs ‘Barış Harekatı’nın bir CHP hükümeti sırasında gerçekleştirilmiş olması

Özel’in yeniden toplantı salonuna girmesinin sonrasında “Partim için önemli olan kısım, 1974 Kıbrıs ‘Barış Harekatı’nın bir CHP hükümeti sırasında gerçekleştirilmiş olması ve Türkiye’nin eylemlerinin hem Kıbrıslıtürklere hem de Kıbrıslırumlara barış getirmek için yapılmış olmasıdır” dedi.

Özel ayrıca, “Bu yüzden terminolojik bir hatayı düzeltmek istedim. Umarım bundan sonra adada barış hakim olur” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu