GüncelInstagramKıbrısSürmanşetYaşam

“Toplumu daha adil, eşitlikçi bir yapıya kavuşturmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz!”


Avrupa Birliği (AB) tarafından Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Yardım Programı kapsamında finanse edilen ve Mülteci Hakları Derneği (MHD) tarafından yürütülen “Birlikte Daha İyi Projesi” kapsamında, Irkçılık Karşıtı Ağ’ın son eğitimi başarıyla tamamlandı. Eğitim, ağın üyesi olan sivil toplum örgütlerine yönelik olarak 21 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirildi

“Toplumu daha adil, eşitlikçi ve kapsayıcı bir yapıya kavuşturmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz”

Eğitim, iki oturum halinde Prof. Dr. Şenel Hüsnü Raman ve Mülteci Hakları Derneği Avukatı Melis Türkkal tarafından sunuldu.

İlk oturumda “Irkçılık Nedir?” sorusu ele alınarak, Irkçılık Karşıtı Ağ olarak hangi temel tanım yapılarına ve perspektiflere dayanıldığı ve de Ağ’ın çalışmalarını bu çerçevede nasıl yürüttü tartışıldı.

İkinci oturumda ise Kıbrıs’ın kuzeyinde ırkçı tutumlar ve yasal mevzuat yapıları masaya yatırıldı; ırkçılıkla mücadelede kullanılabilecek yasal haklar ve mevzuatlar değerlendirildi. Ayrıca, ırkçılıkla mücadele için etkili bir savunuculuk stratejisi geliştirilmesine dair öneriler üzerinde duruldu.

Birlikte Daha İyi Projesi ekibi temsilcileri ifadelerinde şunları dile getirdi: “Irkçılık, çağımızın en büyük toplumsal hastalıklarından biri olarak ne yazık ki yükseliş göstermekte. Ancak, Irkçılık Karşıtı Ağ olarak bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz; toplumu daha adil, eşitlikçi ve kapsayıcı bir yapıya kavuşturmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz”











Başa dön tuşu