GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

“Dışarı, dışarı, dışarı, İngiliz üsleri dışarı…”


Yüzlerce gösterici Pazar günü Kıbrıs adasındaki İngiliz üslerinden biri olan Akrotiri üssü önünde toplanarak Gazze‘de devam eden katliamı protesto etti ve Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetini üslerden başlatılan askeri harekâta karşı harekete geçmeye çağırdı

“Dışarı, dışarı, dışarı, İngiliz üsleri dışarı…”

“Dışarı, dışarı, dışarı, İngiliz üsleri dışarı” ve “Filistin’de özgürlük” diye bağıran göstericiler, üsse doğru yürümeden önce pankartlar ve bayraklar tutarak kortej oluşturdular.

Pazar günkü gösterinin organizatörlerinden biri olan Kıbrıs Barış Konseyi üyesi Peter Iosif, “Bu, Kıbrıs için bir bağımsızlık ve egemenlik meselesidir” dedi.

Iosif ayrıca, “Bu sırada İngiliz üslerinin Kıbrıs halkının iradesine karşı nasıl hareket ettiği daha da belirginleşiyor” diye ekledi.

Kıbrıs Barış Konseyi Çarşamba günü protestoyu duyururken, “Akrotiri üsleri etrafında karada ve havada bugünlerde gerçekleştirilen büyük askeri faaliyetler ve ülkemizde daha geniş bir savaşa hazırlanmak için bulunan ABD askeri güçlerinin yoğunluğu, Kıbrıs’ın bir saldırı hedefi olabileceği endişesini artırıyor” dedi.

Üs duyurusunda, “Güvendiğimiz ortağımız Kıbrıs Cumhuriyeti ile birlikte, adanın güvenliğini en ciddiye almaya devam ediyoruz” denildi.

AKEL yetkilisi Haris Karamanou: Askeri üsler sömürgeciliğin çirkin bir kalıntısıdır ve sökülüp Kıbrıs’ımızdan çıkarılmalıdır

Gösteriye katılan AKEL yetkilisi Haris Karamanou, “Biz buradayız, Akrotiri’deki İngiliz Hava Kuvvetleri havaalanının hemen dışındayız çünkü buradan İngiliz casus uçakları işgalci İsrail’e Gazze’deki ‘operasyonlar’ hakkında bilgi toplamada yardımcı oluyor. Çünkü Gazze’nin tamamen yok edilmesine yardımcı olmak için yüzlerce ton bomba ve mühimmat buradan geçti” dedi.

Karamanou sözlerinin devamında “Biz buradayız çünkü adamızın topraklarının diğer halklara karşı bir savaş üssü olarak kullanılmasını kabul etmiyoruz – Başkan Hristodoulides’in üslerin insanları öldürmek için kullanılmasını kabul etmediğini açıkça belirtmesini talep ediyoruz. Askeri üsler sömürgeciliğin çirkin bir kalıntısıdır ve sökülüp Kıbrıs’ımızdan çıkarılmalıdır” diye ekledi.

İngiliz Üs sözcüsü: Hiçbir RAF uçağı İsrail Savunma Kuvvetleri’ne ölümcül kargo taşımadı

Buna karşılık, İngiliz üs sözcüsü şunları söyledi: “Lübnan’daki artan gerginlik ve sivil kayıplarından derin endişe duyuyoruz. Hiçbir RAF uçağı İsrail Savunma Kuvvetleri’ne ölümcül kargo taşımadı”

Duyuruda, İngiltere’nin barışçıl protesto hakkına saygı duyduğu ve eylemi desteklediği belirtildi.

 











Başa dön tuşu