GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Pankartı indirmeyi reddettikleri için tutuklandılar!! 


Adanın güneyinde bugün kutlanan Kıbrıs Cumhuriyeti Bağımsızlık günü geçit töreninde Yeşiller Partisi’nde aktif siyaset yapan iki siyasetçi Kıbrıslıtürk Oz Karahan ve Kıbrıslırum Gieorgos Ttatsis‘i “Kıbrıs Cumhuriyeti: Tek çözüm” yazılı bir pankart açmaları nedeniyle tutuklandı

Pankartı indirmeyi reddettikleri için tutuklandılar

Cyprus Mail‘in haberine göre, Kıbrıs Cumhuriyeti Bağımsızlık günü resmi geçit töreninde “Kıbrıs Cumhuriyeti: Tek Çözüm” sloganını içeren bir pankart açtı. Kıbrıs Yeşiller Partisi üyesi Oz Karahan ve Gieorgos Ttatsis’in açtığı pankart sonrasında polis memurları ikiliye geçit töreninde siyasi pankart açmanın yasak olduğunu bildirdi.

Haberde, polisin yasak olmasını söylemesine rağmen pankartı indirmeyi kabul etmeyen Yeşiller Partisi siyasileri Kıbrıs Rum polisi tarafından sorgulanmak için tutuklandı.

Açılan pankart sosyal medyada son günlerde sıkça görüldü

Haberde, geçit töreninde açılan pankarttaki sloganın son günlerde sosyal medya sıkça görüldüğü belirtilirken, bu paylaşımın en fazla Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılan Oz Karahan tarafından yapıldığı vurgulandı

 

 

Yeşil Parti’den aday olan Karahan, geçit töreninde açılan pankartla uyumlu görünen bir dilekçenin bağlantısını paylaşmıştı.

Dilekçe, “Türkiye’nin Kıbrıs’taki savaş suçları ve insan hakları ihlalleri nedeniyle küresel bir boykot ve yaptırım kampanyası başlatılması” da dahil olmak üzere çeşitli yollarla Kıbrıs sorununa bir çözüm talep ediyor.

 











Başa dön tuşu