GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Steward: Kıbrıs’ta herkesin acı çektiğini kabul etmek uzlaşmaya giden ilk adımdır!


Kıbrıs’taki BM Barış Gücü (UNFICYP) Başkanı Colin Steward yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununa bir çözüm olacaksa, Kıbrıslılar adada yeniden birlikte yaşamayı öğrenmek zorunda kalacaklar dedi. Steward ayrıca, taraflar arasında düşünülenden daha fazla ortak zemin olduğunu sözlerine ekledi

Steward: Kıbrıs’ta herkesin acı çektiğini kabul etmek uzlaşmaya giden ilk adımdır

Adanın güneyinde gerçekleşen Kıbrıs Forumu’nda konuşan UNFICYP Başkanı, Kıbrıs’ta herkesin acı çektiğini kabul etmenin uzlaşmaya giden ilk adım olduğunu söyledi.

Stewart, ikinci adımın ise, geçmiş konusunda asla tam bir anlaşma olmayacağını kabul etmek olduğunu söyledi.

Steward, “Ancak bu tür etkileşimlerin nihai sonucu, kesişmeyen ve çatışan iki kamusal anlatının aksine, aslında fark ettiğimizden çok daha fazla ortak zemin olduğunu görüyoruz” dedi.

New York’taki görüşme cesaret verici

Steward konuşmasında, iki toplumun liderinin bu ayın sonlarında New York’ta gayri resmi olarak görüşmek üzere BM Genel Sekreteri ile anlaşmaya vardığı haberini “cesaret verici” olarak nitelendirdi.

“Bu önemli bir ilk adım ve hepimiz birlikte Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik görüşmelere yol açacak bir yol bulabileceklerini umuyoruz” ifadelerini kullanan Steward, görüşme hakkında “zaman tükendiği için riskler yüksek” dedi.

BM BarışGücü Başkanı Steward konuşmasının sonunda, “Adadaki bölünmeler derinleşmeye devam ediyor ve bunun son şans olduğunu kesin olarak söyleyemesek de, gelecekte başka fırsatlar olacağına da güvenemeyiz. Bu nedenle, son şans olması durumunda, mevcut geçici olasılığı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu