GüncelInstagramKıbrısManşetSiyaset

İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için adımlar atılacak! 




Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulides, bugün Londra’da Britanya Başbakanı Keir Starmer ile görüşecek. Görüşmenin iki ülkenin arasındaki ilişkiler, Orta Doğu’daki duruma odaklanan bölgesel konular ve Kıbrıs sorununa odaklanması bekleniyor

İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için adımlar atılacak

Hristodoulides ve Starmer arasındaki baş başa görüşmenin ardından iki ülkenin heyetlerinin katılımıyla resmî görüşmeler yer alacak.

Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü Konstandinos Letymbiotis, pazar günü yaptığı yazılı açıklamada, Hristodoulides ve Britanya Başbakanı arasında yapılacak görüşme sırasında iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi içim atılması gereken adımlar, bölgesel gelişmeler ve özellikle Orta Doğu’daki gelişmeler ile Kıbrıs ve Britanya arasındaki koordinasyonun belirleyici bir rol oynayan Gazze’ye yönelik insanî yardımının gönderilmesi amacıyla Kıbrıs’ın üstlendiği “Amalthea” girişimi ve üçüncü ülke vatandaşlarının Kıbrıs üzerinden tahliyesi için “ESTİA” girişiminin ele alınacağını söyledi.

Hristodoulides, Britanya Başbakanı’nı Ürdün Kralı’nın katılımıyla 11 Ekim tarihinde Kıbrıs’ta gerçekleştirilen ve bölgedeki krize ve gerginliğin azaltılması amacıyla yapılması gereken eylemlere odaklanan MED9 Zirvesinin sonuçları hakkında da bilgilendirecek.

Hristodoulides, Starmer’i New York’taki görüşme hakkında da bilgilendirecek

Hükümet sözcüsü ayrıca, Hristodoulides’in Starmer’i 15 Ekim tarihinde New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar arasında yapılacak üçlü gayriresmî akşam yemeği ışığında Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler hakkında bilgilendireceğini belirtti.

Londra’da Britanya Başbakanı ile yapacağı görüşmenin ardından Hristodoulides üçlü görüşme için New York’a hareket edecek.











Başa dön tuşu