GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Nami: Tatar’ın politikası New York’ta iflas etti!!




Eski Dışişleri Bakanı ve müzakereci Özdil Nami, Kıbrıs Postası TV’de Ulaş Barış’ın sunduğu “Gündem” programına katılarak, New York’ta dün akşam Kıbrıs sorunu hakkında gerçekleştirilen gayrı resmi toplantıyı değerlendirdi. Nami, görüşmeyle birlikte Kıbrıs sorununda “yeni bir sayfa çevrildiği ancak Tatar liderliğinde herhangi bir gelişme olacağını ihtimal vermiyorum. Öyle bir kapasite görmüyorum” ifadelerini kullandı

Nami: Öyle bir devlet adamlığı görmüyorum

Ulaş Barış’ın sunduğu programa canlı telefon bağlantısıyla bağlanan Özdil Nami, dün akşam New York’ta BM Genel Sekreteri Guterres, Kıbrıs Cumhurbaşkanı Hristodoulides ve atanmış Ersin Tatar arasında gerçekleşen gayrı-resmi toplantıyı değerlendirdi.

Nami yaptığı açıklamada gayrı resmi görüşmeyi “Kıbrıs sorununa dair yeni bir sayfa çevrildi” şeklinde yorumlarken, “Yeni bir sayfa çevrildi, ancak buna bir şey atfetmiyorum. Tatar liderliğinde herhangi bir gelişme olacağını ihtimal vermiyorum. Öyle bir kapasite görmüyorum ve öyle bir devlet adamlığı orada görmüyorum” dedi.

“Tatar izlediği politikadan geri adım attı”

Özdil Nami, Türk tarafının “düne kadar” tekrarlamaya devam ettiği pozisyondan geri adım attığının açıkça görüldüğünü ifade ederek, “devletimiz tanınmadan masaya oturmayız” diyen Tatar’ın söyleminde gerçekleşen değişikliğin “büyük bir ihtimalle” Türkiye ile yapılan görüşmelerde masaya yatırıldığını dile getirdi. Tatar’ın New York’taki toplantıda geri adım atmasını “üç yıldır izlenen politikanın iflas ettiğinin” kanıtı olduğunun altını çizdi.











Başa dön tuşu