GüncelInstagramKıbrısKültür&SanatManşetSanatYaşam

Kıbrıs Uluslararası Kısa Film Festivali 2024 kazananlarını açıkladı!!




14. Kıbrıs Uluslararası Kısa Film Festivali (ISFFC), adanın güneyindeki Rialto Tiyatrosu‘nda düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Festivalin ulusal filmler yarışmasında Kıbrıslı Türk yönetmen Meray Diner‘in ‘Pink Moon‘ (Pempe Ay) isimli kısa filmi ikinciliği kazandı

Haitili Suffren’in ‘Dreams Like Paper Boats’ isimli filmi en iyi kısa film seçildi

Uluslararası yarışmada, Haitili yönetmen Samuel Suffren’in “Dreams Like Paper Boats” adlı filmi En İyi Kısa Film dalında 4.000 € Birincilik Ödülü’nü kazandı. Jüri, filmin sömürge sonrası anlatısını ve siyah beyaz sinematografisini övdü. Anssi Kasitonni’nin “Pena’s Special Hauling” adlı Finlandiya yapımı filmi 1.500 € İkincilik Ödülü’nü kazandı.

Brezilyalı film yapımcısı Moara Passoni, “My Mother is a Cow” adlı filmiyle 2.500 € En İyi Yönetmen Ödülü’nü alırken, Belçikalı yönetmen Emmanuel Van Der Auwera’nın “White Cloud” adlı filmi 3.000 € En İyi Belgesel Ödülü’nü kazandı.

Naomi Pacifique’in Hollanda-İsviçre ortak yapımı “looking she said I forget” adlı filmi 2025 Avrupa Film Akademisi Ödülleri’ne aday gösterildi. Onursal ödüller Çek Cumhuriyeti, Çin/İsviçre ve Bahreyn’den gelen filmlere verildi.

Meray’in Pink Moon’u ikinciliği kazandı!

Ulusal yarışmada, Marios Mettis’in “Tsikitigklon the Fairy and the Man” filmi 4.000 € En İyi Kıbrıs Kısa Filmi ödülünü kazanırken, Meray Diner’ın “Pembe Ay” filmi 2.500 € İkincilik Ödülü’nü aldı.

Sylvia Nicolaides ve Nicolas Iordanou, “Requiem in Salt” filmiyle 2.500 € ve teknik ekipman dahil olmak üzere Dinos Katsouridis En İyi Yönetmen Ödülü’nü aldı.

Christos Zeniou “Pakistani” ile En İyi Görüntü Yönetmenliği ödülünü kazanırken, Marios Ioannou “Tsikitigklon the Fairy and the Man” filmindeki rolüyle En İyi Performans ödülünü aldı.

Yiannis Christoforou’nun “Underground” adlı animasyonu fahri bir ayrıcalık kazandı ve Winston Hacking’in “Jump Cut” adlı animasyonu Amaze Me Müzik Videosu kategorisini kazandı.

Festivalin uluslararası jürisi, başkan Agron Domi’nin yanı sıra Denise Nikolakou, John Canciani, Amos Geva ve Monica Nicolaidou’dan oluşuyordu.











Başa dön tuşu