GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Alas: Olmayan bir sorunu yaratıp yüzlerine gözlerine bulaştırmış oldukları ortaya çıkmıştır






Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Turgut Alas, Disiplin Tüzüğü‘ne yönelik tepkilerin büyüdüğü süreçte açıklama yaparak hükümete sert eleştiriler yöneltti. Okullardaki kıyafet düzenlemelerini altüst eden ve 18 yaş altı öğrencilerin türbanla okula gitmesini mümkün kılan düzenlemeye tepki gösteren Alas, “Tüzüğün gerekçesi çöktü, direnç kazandı, hükümet kaybetti” dedi

Alas: Yarından tezi yok tüzük geri çekilmeli ve hükümet istifa etmelidir

Alas’ın açıklamasının tamamı şöyle:

“Okuldaki kıyafet konusundaki kuralları altüst eden ve 18 yaşından küçük çocukların okullara türbanla girmesini sağlamayı hedefleyen tüzüğün geçirilmesi için gerekçe olarak öne sürülen öğrenci okulunu değiştirip kaydını Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne aldırdı. Bu demektir ki hükümetin geçirdiği tüzük işe yaramadı. Direnç başarılı oldu, hükümet kaybetti, çalışmayan bir tüzük icraatı daha oluştu ki aslında en başında bu tüzüğe hiç gerek yoktu !

Hükümetçilik oynayanlar ortada böyle bir sorun ve tartışma yokken, bir sabah aniden ülkeyi bir başörtüsü krizinin içine sokup kaosa sürüklediler. Toplumu kutuplaştırdılar. Çünkü tek bildikleri şey yıkmak, bozmak, yok etmek ! Yarından tezi yok bu tüzüğü geri çekmek zorundadırlar !

En baştan ortada bir sorun varsa bu şekilde çözülebilir dediğimiz şey gerçekleştiğine ve sorun çözüldüğüne göre o zaman bu sıkıntılara neden olan tüzüğün derhal geri çekilmesi ve gerginliğin de ortadan kaldırılması için bu adımı atmaları kaçınılmazdır !

“Olmayan bir sorunu yaratıp yüzlerine gözlerine bulaştırmış oldukları ortaya çıkmıştır”

İşin bu noktaya gelmiş olması, baştan itibaren söylediğimiz gibi, olmayan bir sorunu yaratıp yüzlerine gözlerine bulaştırmış olduklarını ortaya çıkarmıştır !

Sadece belirli siyasi görüşlerde olan insanların değil hükümeti oluşturan partilerin her üçünün de tabanında yer alan binlerce kişinin ve toplumun büyük çoğunluğunun da açıkça tepki gösterdiği bu tüzüğün son derece gereksiz, yanlış ve tahrik edici olduğunu, her partiden sağduyulu binlerce insanın tepkisini ortaya koyduğunu, geçen hafta yapılan eylemde de ve daha bir çok tepki açıklamasında da gördük !

Toplumu germekten, kaos yaratmaktan, kutuplaştırmaktan başka bir icraatı olmayan, doğru işleyen şeyleri bozmakta ustalaşan bu hükümetin memleketi daha fazla kaosa sokmadan istifa etmesi zorunluluktur!”













Başa dön tuşu