InstagramKıbrısManşet

İsrail Başbakanlık Ofisi: Mossad ve Kıbrıs iş birliğinde operasyon yapıldı

İsrail Başbakanlığı‘nın (Prime Minister of Israel) resmi hesabından, Kıbrıs güvenlik ve kolluk kuvvetlerinin İsrail istihbarat örgütü Mossad‘la iş birliği içinde, Kıbrıs’taki İsrail ve Yahudi hedeflerine “saldırılar düzenlemeyi planlayan” İran‘ın “terörist altyapısını” engellediği ve bazı tutuklamalar yapıldığı duyuruldu

İsrail Başbakanlık Ofisi: Mossad ve Kıbrıs iş birliğinde operasyon yapıldı

Başbakanlığın resmi X (Twitter) hesabından yapılan açıklamada, İran’ın terörist alt yapısında görevli olduğu söylenen kişilerin tutuklandığı, bu kişilerin hedeflerin Kıbrıs ve diğer yerlerdeki masumları öldürme planının ortaya çıkarılmasına yol açan önemli bilgiler elde edildiği belirtildi.

Kaç kişinin nerede tutuklandığına ve terör bağlantılarının nasıl tespit edildiğine dair bilgi verilmeyen açıklamada İsrail, “Hamas’ın 7 Ekim’deki kanlı terörist saldırısından bu yana İran rejimi, terörizmi dünya çapında ilerletme çabalarını genişletti. İran suç hedeflerine ulaşmak için her türlü yolu kullanmaktan çekinmiyor” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili henüz Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarından resmi bir açıklama gelmedi.

Yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle;

Başbakanlık’tan Mossad Adına Açıklama:

Kıbrıs güvenlik ve kolluk kuvvetleri, Mossad ile işbirliği içinde, Kıbrıs’taki İsrail ve Yahudi hedeflerine saldırılar düzenlemeyi planlayan İran’ın terörist altyapısını engelledi.

Terörle mücadele eylemi ve hücrenin Kıbrıs güvenlik servisleri tarafından tutuklanması sayesinde, saldırganların, onların işleyiş tarzının, hedeflerin ve İran’ın Kıbrıs ve diğer yerlerdeki masumları öldürme planının ortaya çıkarılmasına yol açan önemli bilgiler elde edildi.

Hamas’ın 7 Ekim’deki kanlı terörist saldırısından bu yana İran rejimi, terörizmi dünya çapında ilerletme çabalarını genişletti. İran suç hedeflerine ulaşmak için her türlü yolu kullanmaktan çekinmiyor.

Mossad, ortak istihbarat ve güvenlik örgütleriyle birlikte, İran ve vekillerinden gelen terör tehditlerini yenmek ve İsrail Devleti’ni, vatandaşlarının yanı sıra dünya çapındaki Yahudi halkını savunmak için sürekli ve çeşitli eylemlerde bulunmaya devam ediyor.

Milli Güvenlik Konseyi (MGK), savaşın başlamasından bu yana çok sayıda İsraillinin Kıbrıs’ta kalmaya gittiğini bildiriyor.

İran’ın Kuzey Kıbrıs’taki varlığının yanı sıra bu bölgenin daha önce ve şu anda terörist amaçlarla, İsrail ve Yahudi hedeflerine saldırmak için bir faaliyet ve geçiş alanı olarak kullanılması da rahatsız edici bir sorun teşkil ediyor.

NSC ve istihbarat topluluğu yakın zamanda yurtdışındaki İsraillilere yönelik tehdit seviyesini güncelledi ve İsrail vatandaşlarına buna göre talimat vermeye devam ediyor”











Başa dön tuşu