KıbrısManşet

Taçoy: Keşke mesai saatleri içinde yapılmasaydı

Çalışma Bakanı Hasan Taçoy‘un, Başbakanlık Denetleme Kurulu Başkanı Halil Talaykurt‘un Hala Sultan‘daki dini eğitimlere kendi iradesiyle katıldığını ve katılmak isteyen personelin de sadece 3 kişi olduğunu, bu personelin de idari izinli sayıldığını sözlerine CTP Milletvekili Devrim Barçın, Ceyhun Birinci ve Halkın Partisi (HP) Milletvekili Jale Refik Rogers‘dan itiraz geldi.

Rogers: Bu durum ‘Ben Başkana sordum’ şeklinde kapatılacak bir konu değildir

Rogers Taçoy’a, “Personele mobing yapılarak zorla eğitime götürüldüğü yönündedir. Siz Bakan olarak sadece Bakan’ın konuşmalarını mı doğru olarak kabul ediyorsunuz?” diye sorması üzerine Müsteşar da dahil dört kişiyle konuştuğunu belirtti. Herkesin gönüllü gittiğini söylediğini iddia etti.

Rogers, “Siz bir siyasi olarak, siyasi atama olan kişilere sorduğunuzda bu soruşturma açılmış olmuyor. Soruşturmanın yöntemi yasada bellidir. Bu sordum da böyle denildi şeklinde kapatılacak bir konu değildir” dedi.

Barçın: Yasada ‘idari izin” diye bir şey yok

CTP milletvekili Devrim Barçın ise yasada “idari izin” diye bir izin şekli olmadığını söyleyerek, “Sendikaların yaptığı toplantılara Başbakanlık tarafından alınan izin çerçevesinde personele izin verilir. Kişinin gitmek istediği eğitim mesai saati içindeyse, sizin bundan sonraki uygulamanız, bu talepte bulunanlara içeriğine bakılmaksızın idari izin verilmesi yönünde midir?” diye sordu.

Taçoy, CTP Milletvekili Ceyhun Birinci’nin konuyla ilgili “Bunu laikliğe bir tehdit olarak görüyor musunuz?” sorusuna ise izin almanın ibadet edenlerin hakkı olduğu savunmasını yaptı ancak “Keşke mesai saatleri içinde yapılmasaydı” dedi.











Başa dön tuşu