KıbrısManşet

Erilen: Karşınızdayız! Külliye’ye Hayır Eylemi’ne destek veriyoruz

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Basın, Yayın ve Propaganda Sekreteri Uğur Erilen, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay‘ın, “Külliyeye karşı çıkan karşısında bizi bulur” sözlerine cevap vererek, “Biz de sizin karşınızdayız” dedi

Erilen: Öğretmenlerimiz irademize saygı duymayanların karşısında olmaya devam edecek

Sendika adına yazılı açıklama yapan Erilen, öğretmenlerin sosyalleşme ve kültürlenme sürecinde öğrencilerin, gençlerin geleceğini laik, demokratik, bilimsel ve evrensel değerlere uygun şekilde inşa etmeye devam edeceğini vurguladı.

KTÖS Basın, Yayın ve Propaganda Sekreteri Uğur Erilen

Erilan, “Öğretmenlerimiz kimliğimize, kültürümüze, varlığımıza ve irademize saygı duymayanların karşısında olmaya devam edecek, toplumsal haklarımızı ve değerlerimizi yaşatmak için mücadele edecektir” dedi.

“Karşınızdayız! Külliye’ye Hayır Eylemi’ne destek veriyoruz”

Öğretmenlerin toplumlararası barışa eğitim yolu ile katkı koymaya devam edeceğini, çocukların nitelikli eğitim hakkına kavuşması, okulların kapasitesinin artırılması için çalışmaya devam edeceğini kaydeden Erilen KTÖS’ün, ekonomik, demokratik, sosyal ve siyasi sorunlar ile boğuşan Türkiye emekçilerinin birikimlerinden kesilerek, Külliye gibi adaya özgün olmayan yapıların yapılmasını anlamsız bulduğunu, bunun yerine Türkiye’deki emekçiler için yeni okul binası ve hastane binası yapılmasını tavsiye ettiğini belirtti.

Erilen, “Anadolu halklarının birikimlerini Külliye denen ucube yapıya harcamak, hem Fuat Oktay’ın sorumsuzluğu, hem de binada itibar arayan Sn. Tatar’ın aç gözlülüğüdür. Hatırlatırız ki: Fuat Oktay ne demişti; ‘Külliyeyi istemeyen karşısında bizi bulur’ Biz de diyoruz ki; Karşınızdayız! Külliye’ye Hayır Eylemi’ne destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu