KıbrısManşet

Bengihan: Arka kapıdan partizanca istihdam yapmayın, yeter dedik

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, yandaş istihdamların sonuncusunun Başbakanlığa bağlı Personel Dairesi’nin 4’üncü derece Katip Yardımcısı Kadrosu’nda yapıldığını söyledi ve aslında bu kadro için sınav yapıldığını, sınavda yüzlerce gencin başarılı olduğunu kaydetti

Bengihan: Sınavı geçen yüzlerce genç var ama hükümet sadece yandaşlarını atıyor

KTAMS’ın bugün Başbakanlık önünde, “Fırsat eşitliğine aykırı, partizanca istihdamlara son” yazılı pankartla yaptığı protestosunda konuşan Bengihan, ülkede fırsat eşitliğine aykırı, partizanca istihdamlar yapıldığını ve sendika olarak bundan büyük rahatsızlık duyduklarını vurguladı.

Bengihan, “Sınavı geçen yüzlerce genç var ama bu insanlara fırsat verilmiyor. Hükümet sadece kendi partili ve yandaşlarını istihdam ediyor. Liyakate değil siyasi partilere dayalı istihdam, bu ülkenin en büyük kanayan yaralarından biridir. Geleceğimiz dediğimiz gençleri, daha çalışma hayatına başlamadan adaletsizlikle, hukuksuzlukla tanıştırıyoruz” dedi.

“Sınavı geçen gençlere kadro yok, partililere var”

“Arka kapıdan partizanca istihdam yapmayın, yeter dedik”

Yandaş istihdamların sonuncusunun Başbakanlığa bağlı Personel Dairesi’nin 4’üncü derece Katip Yardımcısı Kadrosu’nda yapıldığını söyleyen Bengihan, bu kadro için sınav yapıldığını, sınavda yüzlerce gencin başarılı olduğunu kaydetti.

Bengihan, “Dedik ki bu sınavı geçen, yeterlilik belgesi olan, alın teri döken insanları işe alalım. Arka kapıdan partizanca istihdam yapmayın, yeter dedik. Ancak biz yeter dedikçe onlar ‘yetmez, daha durun bakalım, söz verdik, seçim var yakında’ diyorlar” dedi.











Başa dön tuşu