KıbrısManşet

Mağusa Suriçi Esnaf Hareketi: KTÖS ve Şener Elcil yalnız değildir

Mağusa Suriçi Esnaf Hareketi adına yazılı açıklamada bulunan Yılmaz Parlan, AKP sözcüsü Ömer Çelik’in Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ve genel sekreter Şener Elcil hakkında yaptığı açıklamaya sert çıktı

“Yapılanlar çok açık bir saldırı ilanıdır ve insan hakları suçudur”

Parlan’ın açıklaması şu şekilde:

“Türk derin devleti ve AKP bunu hep yapıyor. Seçimlere her şekilde müdahale ettikleri yetmezmiş gibi şimdi de AKP sözcüsü Ömer Çelik KTÖS’ü ve Genel Sekreteri Şener Elçil’i hedef göstererek açıkça tehdit etti ve burdaki işbirlikçilerine çağrıda bulunarak sendikanın ve yetkililerinin cezalandırılmasını isteyerek hedef gösterdi.

AKP sözcüsü Çelik seçimlere yaptıkları müdahale yetmezmiş gibi insanımıza hakaret etmeyi bir politika gibi görüp tüm diplomatik teammülleri de yerle bir etmiştir.

Kötü söz sahibine ait olduğu gibi tüm hakaretleri kendilerine iade ederiz. Açıklamasında Türk’lüğe de atıfta bulunan AKP sözcüsüne eğer Türkük anlayışları öyleyse Türklükleri de kendilerine kalsın.

Biz Kıbrıslıyız ve bu memleket bizim deyimini kendilerine hatırlatırız.

Çarsı esnafı olarak bizler bu davranışı bir yerlerden hatırlıyoruz.

Başkan Erdoğan Bursa’da konuşma yaptığı bir miting de o dönem AFRİKA gazetesini hedef göstermiş ve ertesinde buradaki taşıdıkları nüfus ve işbirlikçileri gazeteyi hem de yüce Meclisin gözleri önünde linç girişiminde bulunmuşlar fakat duyarlı bir Polis subayı’nın müdahalesi ile son anda durdurulmuş ardından da duyarlı vatandaşların gazeteyi bizzat önünde nöbet tutarak bu linç girişimi engellenmeşti.

Şimdi yine ayni senaryo devreye konmuştur önce buradaki baş memurları Sn. Tatar’ı devreye sokmuşlar hakaret var algısı yaratarak Mahkemeye başvurmuşlar ardından da kendi tehdit ve hakaretlerini sıralamışlar takiye yapmışlardır.

Yapılanlar çok açık bir saldırı ilanıdır ve insan hakları suçudur.

Kendisini demokrat sayan her kimse Sendika ve yetkililerine sahip çıkmalı dayanışma göstermelidir.

Zaten herkesin ne kadar demokrat olduğu da böyle anlarda ortaya çıkmaktadır!

Unutulmasın ki demokrasi bir gün herkese lazımdır.

Mağusa Suriçi Çarşı Esnafı olarak bu tehditleri, bu hakaretleri kabul etmediğimiz gibi bu linç girişiminin durdurulması için demokratik değerler taşıyan tüm kurumları harekete geçmeye ve dayanışma göstermeye çağırıyoruz.

Burada başta AKEL’in Avrupa Parlamentosundaki milletvekili Sn. Niyazi Kızılyürek ve AB yetkililerini harekete geçmeye bu linç girişimini önlemeye ve Kıbrıs’da bir an önce özlenen barışı tesis etmeleri için çağrıda bulunuyoruz.

Bilinmelidir ki KTÖS ve Şener Elçil yalnız değildir”

 

 











Başa dön tuşu