KıbrısManşet

KTGB: Yetkisi olduğu halde kılını kıpırdatmayanları şiddetle protesto ediyoruz

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Gazeteci Başaran Düzgün‘ün “Türkiye’ye alınmayan Kıbrıslıtürkler” arasına eklendiğine dikkat çekerek, başta Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar olmak üzere, atanmış Başbakan Ünal Üstel, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler‘i göreve davet etti

KTGB: Hem seyahat hem de basın özgürlüğüne ağır bir darbe

Yazılı açıklama yapan Birlik, aralarında gazetecilerin de yer aldığı bazı Kıbrıslıtürklere Türkiye’ye giriş engeli konulmasının bir yeni örneğinin daha yaşandığına ve KTGB üyesi olan yılların basın emekçisi Başaran Düzgün’ün de N-82 kodu gerekçesiyle Türkiye’ye sokulmadığına işaret etti.

Birlik açıklamasında şunları kaydetti;

“Son olay dahil yaşananların tümü hem seyahat özgürlüğüne, hem de basın özgürlüğüne ağır bir darbedir. Bu tür yasakların kabullenilmesi ve içselleştirilmesi mümkün değildir.

Basın mensuplarına ve diğer kişilere getirilen giriş yasağına karşı yetkisi olduğu halde kılını dahi kıpırdatmayanları şiddetle protesto ediyoruz.

“Gereğini yapmayan siyasilerin ‘basın özgürlüğü’nden söz etme hakkı yoktur”

Bulundukları makamın gereğini yerine getiremeyen siyasiler ve bürokratların ‘basın’dan, ‘basın özgürlüğü’nden, ‘gazeteci sevgisi’nden söz etmeye hakları yoktur.

Başta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler olmak üzere bütün yöneticileri Kıbrıslı Türkler ile Türkiye Cumhuriyeti arasında kronik bir sorun haline gelen ‘giriş yasağı’ konusunda acil girişim yapmaya davet ediyoruz.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği olarak Başaran Düzgün’ün ve benzer şekilde Türkiye’ye sokulmayan basın mensuplarının yanında olacağız.

Unutulmasın ki özgürlük bir gün gelir herkese lazım olur”











Başa dön tuşu