KıbrısManşet

Akıncı: Eğitim, Kültür ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği komiteleri bizim önerimizle kurulmuştu

Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “İki devletli politikamız için sakıncalı” denilerek Cumhurbaşkanlığı tarafından durdurulan “Imagine” projesiyle ilgili konuştu, kararın akıl ve mantık dışı olduğunu vurguladı

Akıncı: Bizim dönemimizde Eğitim, Kültür ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği komiteleri kuruldu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akıncı, görevde oldukları dönemde kendilerinin önerisiyle, mevcut iki toplumlu komitelere ilaveten 3 komite daha kurulduğunu hatırlattı.

Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'If we want to reach real peace in this world, we should start educating children ~Mahatma Gandhi ~ www.Stat' görseli olabilir
Akıncı paylaşımını, bu görsel eşliğinde yaptı: “Bu dünyada gerçek barışa ulaşmak istiyorsak, çocukları eğitmeye başlamalıyız”

Akıncı, “Bunlar; Eğitim, Kültür ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği komiteleriydi. Eğitim komitesinin,’İmagine’ projesi kapsamında barış kültürü ve hoşgörü temelli çalışmalarına iki taraftan 4 bin 595 öğrenci, 751 öğretmen ve 91 okul yöneticisi katılmıştı” dedi.

“Akıl ve mantık dışı bir karar”

Akıl ve mantık dışı bir kararla bu projeye katılımın Kıbrıs Türk tarafınca durdurulduğunu hatırlatan Akıncı, yüzyıllardır bu adada yaşayan iki toplumun bundan böyle de var olacağını ve koşullar ne olursa olsun, gelecek kuşaklar arasında barış kültürünü yaratmak ve yaşatmanın zorunlu olduğunu unutmamak gerektiğini kaydetti.

Akıncı, “Bu adanın mutlu ve huzurlu geleceği ancak barış ve hoşgörü kültürü ile yetişmiş genç kuşaklarla mümkün olabilecektir” ifadelerini kullandı.

Imagine projesi nedir?

İmagine Projesi, İki Toplumlu Eğitim Teknik Komitesi’nin okullar, öğretmenler ve öğrenciler arası güven yaratıcı faaliyetleri kapsamında 2016 yılından beridir yürüttüğü iki toplumdan 6 binden fazla öğrenciyi bir araya getirmeyi başaran bir barış kültürü eğitim programıdır.

Education for a Culture of Peace – 'IMAGINE' AHDR Cyprus

Programın amaçları arasında öğrencilerin toplum içinde ve toplumlar arasında karşılaşabilecekleri ayrımcılıkla baş edebilme, ön yargıları anlayabilme, bilgiyi eleştirel biçimde yorumlayabilme, dezavantajlı gruplara farkındalık geliştirme, iletişim becerisi geliştirme, çoğulculuğu benimseme, eşitlik ve hoşgörüyü teşvik etme, ırkçılık, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığı gibi sorunlarla ilgilenme, demokratik karar alma mekanizmalarının önemini anlama, dayanışma ve anlayış kültürünü geliştirme gibi önemli temalar yer alıyor.











Başa dön tuşu