KıbrısManşet

YKP’nin de katılacağı, Avrupa Sol Partisi 7. Kongresi gerçekleşiyor

Yeni Kıbrıs Partisi‘nin (YKP) de gözlemci üyesi olduğu Avrupa Sol Partisi’nin 7. Kongresi, Avusturya Komünist Partisi (KPÖ) ev sahipliğinde Viyana’da yapılacak, kongreye YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı da katılacak

Bu yılki ana slogan: “Barış, ekmek ve güller”

Avrupa’nın çeşitli yerlerinden yüzlerce delegenin, uluslararası konukların, sendikacıların ve toplumsal hareketler temsilcilerinin katılacağı Avrupa Sol Partisi 7. Kongresi 9 Aralık Cuma günü akşamüzeri başlayacak ve 11 Aralık, Pazar günü sona erecek.

Ana sloganı “Barış, ekmek ve güller” olan kongrede gelecek üç yılın yol haritasını da içeren eylem, değerlendirme ve politik dokümanlar karara bağlanacak, birçok konuda önemli kongre kararları alınacak, yeni üye, gözlemci ve partner üyeliklerin onanmasına ve yeni başkan ve Sekretaryaya karar verilecek.

YKP, BKP, AKEL’den Kıbrıs sorunu ile ilgili ortak karar önerisi

Kongre öncesi son hazırlık ve dokümanların son halini değerlendirmek için Yürütme Kurulu toplantıları da gerçekleşecek.

Bugün Kıbrıs - Kıbrıstan haberler | Sondakika gelişmeler | Video Haberler
YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı

YKP, BKP, AKEL‘in Kıbrıs sorunu ile ilgili ortak sunduğu karar önerisi de hafta sonu kongrenin onayına sunulacak. YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı da kongreye katılmak üzere 8 Aralık’ta adadan ayrılacak ve 12 Aralık’ta dönecek.

Bierbaum: Sol, tüm çeşitliliğiyle enternasyonalizmi yeniden keşfetmelidir

Avrupa Solu Partisi Başkanı Heinz Bierbaum kongreye dair “Ana amacımızı özetlersek önümüzdeki birkaç yıl için hedefimiz sosyal, ekolojik, demokratik ve barışçıl bir dünya yaratmak” dedi.

Sol ve ilerici güçlerin işbirliği güçlendirilmeli
Avrupa Solu Partisi Başkanı Heinz Bierbaum

Bierbaum şöyle devam etti;

“Özellikle iklim değişikliği gibi ekolojik sorunların neden olduğu derin ekonomik, sosyal ve politik çalkantılar ile karşı karşıyayız. Savaşa neden olan Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin çok büyük bir ek etkisi oldu. Önce salgın, şimdi savaş; her ikisi de zaten var olan çoklu krizleri şiddetlendiriyor. Zorluklarla mücadele etmek ve herkes için daha iyi bir gelecek inşa etmek için sol, tüm çeşitliliğiyle enternasyonalizmi yeniden keşfetmelidir”

Heinz Bierbaum açıklamasında, eşitsizlik ve iklim değişikliği gibi küresel olgularla mücadelede geleceğe yönelik projelere ve krizlere dayanıklı politikalara ihtiyaç olduğunu da söyledi ve “Avrupa’nın birçok yerinde, yıllarca süren kemer sıkma politikalarının bir sonucu olarak sağa kayma belirginleşiyor ve yıkım getiriyor. Bu şunu gösteriyor: Avrupa’yı istiyorsanız, onu zenginlerden ve şirketlerden almalısınız” diye konuşmasını sonlandırdı…

Schirdewan: Birleşik bir ‘Avrupa Solu’na ihtiyacımız var

Çözüm ve Yeniden Birleşme Yürüyüşü'nde Avrupa Parlamentosu Sol Grubu-GUE/NGL Eş Başkanı Martin Schirdewan tarafından yapılan konuşma - ΑΚΕΛ | Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού
Avrupa Parlamentosu Sol Eş Başkanı Martin Schirdewan

Avrupa Parlamentosu Sol Eş Başkanı Martin Schirdewan da açıklamasında “Statükonun sürdürülmesi demokrasimizi yok eder. Avrupa seçimleri öncesinde, sürmekte olan kapitalizm krizine ortak bir stratejik yanıt verebilecek birleşik bir ‘Avrupa Solu’na ihtiyacımız var. Ortak zorluklarla yüzleşmek için daha fazla stratejik entegrasyona ve faaliyetlere ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu