KıbrısManşet

Üstel’in “Maraş tümüyle açılacak” sözleri kınandı

Kıbrıs Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği’nden (AB), kapalı Maraş (Varoşa) için tedbir almasını istedi

Üstel’in “Maraş tümüyle açılacak” sözleri kınandı

Kıbrıslı parlamenterler Türkiye’nin Maraş’taki yasa dışı planına yönelik, uluslararası kuruluşlardan somut tedbirler alması talebinde bulundu.

Temsilciler Meclisi oturumunda oy birliğiyle yapılan açıklamada, “Sözde Başbakan” olarak ifade edilen Ünal Üstel’in “Maraş tümüyle açılacak” sözlerine atıf yapılarak, BM kararları anımsatıldı ve Üstel’in sözleri kınandı.

BM kararları hatırlatıldı

Meclis; bu açıklamaların Kıbrıs halkına karşı kışkırtıcı ve duyarsız açıklamalar olduğunu savunarak, böylesi sözlerin Kıbrıs sorununa karşılıklı kabul edilebilir ve yaşayabilir bir çözüme ulaşılması için harcanan her çabayı baltaladığı kaydetti.

Açıklamada BM Güvenlik Konseyi’nin; Mağusa’yla ilgili 550/1984 ve 789/1992 sayılı kararları ve kararlara uymayan her türlü faaliyete uyulmamasının sorumluluğunun sadece Türkiye hükûmetine ait olacağının ve her türlü faaliyetin BM kararları çerçevesi içerisinde olması gerektiğinin belirtildiği 9 Kasım 2019’daki açıklaması da hatırlatıldı.











Başa dön tuşu