KıbrısManşet

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Özkızan’dan Yenidüzen’e çağrı; Hatanızı düzeltin

Bağımsızlık Yolu (BY) Genel Sekreteri Celal Özkızan, Yenidüzen Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mert Özdağ‘a seslendi; gazetenin dünkü manşetinde partileriyle ilgili verilen  oy yüzdelik bilgilerinin hatalı olduğunu, bunun halkı yanıltıcı bilgi oluşturduğunu ve oylarını yükseltmiş olan BY’nin başarısız olduğu algısını oluşturduğunu savunarak düzeltme istedi

Özkızan: BY Girne’de yüzde 4.5, Lefkoşa’da ise yüzde 3.2 oy aldı

Sosyal medya hesabından Yenidüzen Gazetesi’nin dünkü manşeti eşliğinde bir açıklama yapan Özkızan Özdağ’a, kısa süre önce devraldığı Genel Yayın Yönetmenliği görevinde başarılar diledi.

Özkızan Özdağ’a, “Gazetenizin aşağıda görülen manşetinde oy dağılımı oranları ile ilgili, bilerek veya bilmeyerek BY hakkında halkı yanıltıcı ve yanlış yönlendirici bir görsel paylaştınız. Bu görsele göre BY, yerel seçimlerde sadece yüzde 1.3 oy almıştır. Oysaki BY, seçime katıldığı Girne bölgesinde yüzde 4.5, Lefkoşa bölgesinde ise yüzde 3.2 oy almıştır. BY, kendi listesi ve logosu ile başka hiçbir bölgede seçime girmemiştir” dedi.

May be an image of 4 people and text that says "YENİDÜZEN En Yüce Değerdir. ARALIK SALI 13704 www.yeniduzen.com CTP-TDP yükseldi Üçlü İttifak birlikte geriledi Ocak 2022 Genel Seçimleri'n Belediye Meclislerine Toplam Oy Yüzdeleri göre Aralık 2022 Yerel Seçimleri' nde cTp ve TDP oylarını artırdı; hükümetteki partilerin tümünün oyları geriye gitti. DP%7.2 CTP%35.4 UBP:35.8 35olaraköne YDP:5.7 HP:1.8 cTP ve TDP oylarını artırdı, hükümet YENİDÜZEN CumhuriyetçiTürkPartisi 35,4% 31,9% YEREL2022 GENEL2022 geriledi 39,6% 35,8% 2022 GENEL, VENİDÜZEN SEÇIM üİttifak" hükümettey alan ntümüoy İçsayfalara 5,7% 6,4% 7,2% 12,8% 1,3% 6,2% 6,7% sonuçta çok ders DP ve YDP' yuttu! Mağlup- galip edebiyatına devam"

“BY Lefkoşa ve Girne dışında hiçbir yerde kendi listesiyle ve logosuyla seçimlere katılmamıştır”

Özkızan şöyle devam etti;

“Hâl böyleyken, BY’nin oy oranını yüzde 1.3 olarak göstermenizi, kötü niyetle yapılmış bir hareket olmadığını varsaydığımdan, dikkatsizlik olarak nitelendiriyorum, ve bu konuda bir düzeltme yapmanız çağrısında bulunuyorum.

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Bağımsızlık Yolu (BY) Genel Sekreteri Celal Özkızan

Anladığım (ve hesapladığım) kadarıyla, BY’nin aldığı oylar, bütün ülkedeki toplam oylara oranlanarak yüzde 1.3 olarak gösterilmiştir. Ancak bu yanıltıcıdır, çünkü Lefkoşa ve Girne dışında BY hiçbir yerde listesiyle ve logosuyla seçimlere katılmamıştır. Doğal olarak da bu iki yer dışından oy almamıştır.

“BY’nin oyunu yüzde 1.3 göstermek haksızlıktır, etik değildir”

Ancak gazetenizin, BY sanki bu iki yer dışındaki her yerde de seçime katılmış, ve bu iki yer dışındaki her yerde sıfır oy almış gibi bir varsayımla bir hesaplama yaparak BY’nin oyunu yüzde 1.3 göstermesi haksızlıktır, etik değildir.

Hadi diyelim ki niyetiniz bütün ülke çapında oy dağılımlarını göstermektir ve bu doğrultuda da bir hesaplama yapmışsınızdır. O durumda da ya BY’yi böyle bir hesaplamanın içine dahil etmeyip görsele koymazdınız, ya da BY’nin oylarının sadece Lefkoşa’nın ve Girne’nin toplamı olduğunu bir not ile belirtirdiniz.

“Sizden bir düzeltme bekliyorum”

Bunları yapmayarak, sanki BY bu seçimde başarısız olmuş, genel seçimdeki oy oranının altına düşmüş gibi bir algı yaratmış oldunuz. Oysaki BY, genel seçimlere kıyasla, bu yerel seçimlerde Girne bölgesinde oylarını yüzde 1.85’den yüzde 4.51’e çıkarmış, Lefkoşa’da ise yüzde 3.12’den yüzde 3.19’a çıkarmıştır.

Tekrar edeyim, bu manşetinizin kötü niyetle yapıldığını düşünmüyorum. Ancak günün sonunda, BY’ye haksızlık yapıldığını, ve toplumun da yanlış bilgilendirilip yönlendirildiğini düşünüyorum. Bu doğrultuda, sizden bir düzeltme bekliyorum”











Başa dön tuşu