KıbrısManşet

Çolakoğlu: Bu haber hepimizi derinden sarsmıştır, Acaba Bakanlık denetim yapmak istemiyor mu?

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Şifa Çolakoğlu, “Ülke cemaatlere teslim edildi” haberimizin okuyan herkesi fazlasıyla sarstığını söyleyerek, Eğitim Bakanlığı’nı göreve çağırdı, “Denetim yapmak istemiyor musunuz?” diye sordu

Çolakoğlu: Bu haber hepimizi derinden sarsmıştır

Meclis Genel Kurulu‘nun dünkü birleşiminde konuşan Çolakoğlu, Özgür Gazete‘de yer alan “Ülke cemaatlere teslim edildi” haberinin, okuyan herkesi fazlasıyla sarstığını söyleyerek, ‘KKTC’nin laik bir ülke olduğunu ve bu çerçevede laik eğitim verdiğini hatırlattı.

ozgur_gazete_kibris_sevkad_dernek_ogrenci_din_cemaat

Çolakoğlu, “Bu anlamda özellikle ergen olmayan çocuklarımızın, kendilerinin iradesi dışında bu tür eğitimlere zorunlu olarak tabi tutulmaları yanlıştır. Bunların ne ölçüde ne düzeyde yapıldığı, bu eğitimleri verenlerin kimler olduğu, ne tür vasıflara sahip oldukları, eğitim formasyonlarının ne olduğu, bunlarla ilgili bir denetim, bir kontrol mekanizması olup olmadığı da cevaplanması gereken sorulardır” dedi.

“Acaba Eğitim Bakanlığı denetim yapmak istemiyor mu?”

Kamu Hizmeti Komisyonu’nun (KHK) denetimlerle ilgili açığı kapatmak için açtığı münhalin tarihinin 2023 yılının Aralık ayında yani tam bir sene sonra olduğunu hatırlatan Çolakoğlu, denetmen tamamlama zamanının bu kadar eksik denetmen olmasına rağmen bu tarihte olmasını, “Acaba Eğitim Bakanlığı denetim yapmak istemiyor mu?” diye sorarak yorumladı.

ozgur_gazete_kibris_cemaatler_din_tarikat_sevkad_erkek_ogrecilerHaberin detayları için TIKLAYIN

Çolakoğlu, “Ülkede çok farklı alanlarda farklı şeyler oluyor, bunların bir numaralı hesap vermek zorunda olduğu pozisyondaki kurum Eğitim Bakanlığı’dır. Bu yerlerde neler yapıldığıyla ilgili, bu çocukların hangi şartlarda nasıl bir eğitim aldığıyla ilgili bu halka bir açıklama yapma zorunluluğunuz vardır, olmalıdır” dedi.

“Çocuklar çok değerlidir”

Çocukların çok değerli olduğunu ve o yaşta duygularının ve beyinlerinin de en saf halde olduğunu anlatan Çolakoğlu, onları korumak, kollamak, doğru yönlendirmek ve çağdaş şekilde yetişmelerini sağlamanın Anayasa’da yazdığı gibi temel sorumluluk olduğunun altını çizdi.











Başa dön tuşu