KıbrısManşet

Kürşat: 18 yaş altı çocuklara yapılan bu uygulama istismardır

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fide Kürşat, 18 yaş altı çocuklara ulaşarak onlara dini eğitim adı altında eğitimler veren derneklerin, uzun zamandır Kıbrıs Türk toplumu üzerinde yapılmaya çalışılan toplum mühendisliği çalışmasının bir sonucu olduğunu söyleyerek, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘na birtakım sorular yöneltti

Kürşat: 18 yaş altı çocuklara yapılan bu uygulama bir istismardır

Meclis Genel Kurulu’nun dünkü birleşiminde konuşan Kürşat, bütçe görüşmelerine geçmeden önce gazetemizin “Ülke cemaatlere teslim edildi” haberiyle ilgili konuşmak istediğini söyleyerek, Sevgi ve Kardeşlik Derneği (Sevkad) adı altında ülkede faaliyet gösteren bir derneğin 18 yaş altı çocuklara ulaşarak, dini eğitim ve sohbete davet etmesi konusunda dünden bu yana Eğitim Bakanı’na ulaşılmaya çalışıldığı halde herhangi bir yorum yapılmadığını vurguladı.

ozgur_gazete_kibris_sevkad_dernek_ogrenci_din_cemaat

Kürşat, “Bakan’ın görüşlerini özellikle merak ediyorum. 18 yaş altı çocuklara yapılan bu uygulama bir istismardır. Aslında yıllardır bir toplum mühendisliği yapılmaya çalışıldığı ortadadır. Hele ki son imzalanan TC-KKTC Protokolü’nde ‘Aile yapımız ve ahlaki değerlerimiz’ maddeler halinde yer almıştır” dedi.

ozgur_gazete_kibris_cemaatler_din_tarikat_sevkad_erkek_ogrecilerHaberin detayları için TIKLAYIN

“Toplum suni olarak İslamlaştırılmaya çalışılıyor”

Bugün yaşananların, uzun zamandır görmezden gelinen bir toplum mühendisliğinin sonucu olduğunu kaydeden Kürşat, toplumun suni olarak İslamlaştırılmaya çalışıldığını, geçtiğimiz dönemde de yine gazetemizin gündeme getirdiği Başbakanlık Denetleme Kurulu Başkanı Halil Talaykurt‘un mesai saatleri içinde çalışanlarla birlikte Hala Sultan Camisi‘ne dini eğitime gittiğini hatırlattı.

MEMURA ZORUNLU DİN DERSİ - Özgür Gazete Kıbrıs

Kürşat, “Eğitim, Bakanlığın gözetiminde olmalıdır. Bu dernekle ilgili Bakanlığın gözetim ve denetimi ne durumdadır? Camilerde verilen Kur’an kursları ve apartman dairelerinde dernekler adına verilen dini eğimlerle ilgili Bakanlığın araştırmaları ve sonuçlar nelerdir? Bunları bilmek istiyorum” dedi.

ozgur_gazete_kibris_halil_talaykurt_islam_memura_zorunlu_din_dersi
Haberin devamı için TIKLAYIN










Başa dön tuşu