KıbrısManşetSağlık

KTEB ilaç sıkıntısını Cumhurbaşkanlığı’na anlattı, çalışma istedi

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) Yönetim Kurulu, ecza deposu sorumlularıyla birlikte, yaşanan ilaç krizinin sorumlularının kendilerinin olmadığını belirtti ve acil müdahale çağrısı yaptı

KTEB ilaç sıkıntısını Cumhurbaşkanlığı’na anlattı, çalışma istedi

Yazılı açıklama yapan KTEB, ülkedeki güncel ilaç sıkıntılarını aktarmak üzere KTEB ve ecza deposu yetkilileri olarak Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar ile görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

Açıklamada, “Gerçekleştirilen görüşmede ülkemizde yaşanan ilaç sıkıntılarını bir an önce çözerek vatandaşın ilaca erişimini sağlamak amacıyla karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. Sürecin başından sonuna gerçekleşen tüm sıkıntıları ve çözüm önerilerimizi aktardığımız görüşmede, Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar Türkiye Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca ile telefoniyen görüşerek durumu aktarmış ve bir an önce çözüme kavuşması için çalışma başlatmıştır” denildi.

“Yaşanan ilaç krizinin sorumluları biz değiliz”

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği ve ecza depoları olarak ülkede yaşanan ilaç krizinin sorumlularının kendilerinin olmadığının tekrardan hatırlatılmak istenilen açıklamada, “Sorunun çözümü için yasal ve hukuki olarak yetkinin bizlerde olmamasına rağmen tüm samimiyetimiz ile paydaşlarımızla çalışmalarımıza var gücümüzle devam edeceğimizi belirtmek isteriz” ifadeleri kullanıldı.











Başa dön tuşu