KıbrısManşet

“Din İşleri lağvedilsin, vatandaşın vergisiyle toplum mühendisliği yapanlara dur denilsin”

Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği, Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal‘ın “hanımlara özel” verdiği sözde seminerde kadınlara yönelik sarf ettiği sözlere “Siz kimsiniz?” diyerek tepki gösterdi

Birlik: Siz kimsiniz ve kendinizi nerede zannediyorsunuz?

Yazılı açıklama yapan Birlik, Din İşleri Başkanı Ünsal’ın “Kadınlara Yönelik Seminer” başlığı altında söylediklerinin, birlik üyeleri arasında da infial yarattığını söyleyerek, “Kendisine şöyle seslenmek istiyoruz” dedi;

“Siz kimsiniz ve kendinizi nerede zannediyorsunuz? Burası özgür kadınların ülkesi. Burada kadınlara ‘eş’ değil ‘kadın’ denir. Kadınlar kendileri ile ilgili kararları kendileri verir.

İster evlenir ister boşanır ister çocuk ister kedi sahibi olur. Buna karışma hakkını kimden alıyorsunuz? Biz yaşama biçimimize yapılan müdahalelere çok yüksek bir ‘HAYIR’ cevabı veriyoruz ve bu konuda ülkemiz kadınlarının da yanımızda olduğunu biliyoruz.

“Din İşleri Başkanlığı’nın lağvedilmesini talep ediyoruz”

Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği olarak bu çirkin müdahaleyi kınıyor ve toplumumuzun bünyesine uygun olmayan Din İşleri Başkanlığı’nın lağvedilmesini talep ediyoruz.

Vatandaşın vergileri ile beslenip toplum mühendisliği yapanlara dur denilmelidir. Kıbrıslı Türkler tarihleri boyunca yobazlığa geçit vermemişlerdir. Demokratik kültürümüz en büyük zenginliğimizdir ve bunun elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz”

Ünsal neler söylemişti?











Başa dön tuşu