KıbrısManşet

Manavoğlu: Sadece sosyal medyadan ve basın üzerinden kınamakla sınırlı kalınmamalı

Halkın Partisi (HP) eski Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal‘ın kadınlara yönelik sarf ettiği sözlerle ilgili muhalefete büyük görev düştüğünü ve gerçek anlamda baskı unsuru oluşturması gerektiğini kaydetti

Manavoğlu: Sadece sosyal medyadan ve basın üzerinden kınamakla sınırlı kalınmamalı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Manavoğlu, Din İşleri Başkanı’nın buradaki toplumun hassasiyetlerini ve yapısını inkar ederek, Kur’an’da da yeri olmayan konularla alakâlı dini statüsünü kullanarak kendi yorumlarını yayma girişimi içinde olmayı tercih ettiğini ve bunun çok büyük bir hata olduğunu söyledi.

Manavoğlu, “Hepimiz kınadık ve rahatsızlığımızı dile getirdik. Ama bence sadece sosyal medyadan ve basın üzerinden kınamak ve yorumlamak ile sınırlı kalmamak lazım. Burada muhalefete büyük görev düşmektedir” dedi.

“Artık muhalefet gerçek anlamda baskı unsuru olmalıdır”

Muhalefetin gerçek anlamda baskı unsuru olması gerektiğini vurgulayan Manavoğlu, vakit kaybetmeden ypılması gerekenin; ana muhalefet ve diğer muhalefet Parti Başkanları’nın Başbakan ve Cumhurbaşkanı’ndan randevu isteyip bu konuyu masaya yatırıp, sonuca götürmeleri olduğunu kaydetti.

Manavoğlu, “Eğer Başbakan ve Cumhurbaşkanı bu konuyla alakalı sessiz kalırlar ve hiçbir şey yapmazlarsa hem kendi aile mensubu kadınlarına hem de Kıbrıs Türk kadınına hakaret etmiş olacaklardır. Kıbrıs Türk kadını bunun hesabını sormaktadır” dedi.

Ahmet Ünsal neler söylemişti?











Başa dön tuşu