KıbrısManşet

Protokolü Arıklı yapacak

Bakanlar Kurulu, Geçitkale Havaalanı’nın kullanımının, Türkiye ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri‘ne (TSK) bağlı Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı‘na (KTBK) verilmesi için Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘ya protokol imzalaması yönünde yetki verdi

Geçitkale Havaalanı’nı da askere verdiler

Bakanlar Kurulu “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Geçitkale Havaalanı’nın Tahsisi ve Kullanım Hakkının Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na Verilmesine İlişkin Protokol”ün imzalanmasına ve yetkinin de Ulaştırma Bakanlığı’na verilmesine ilişkin karar üretti.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki mevcut dostluk ve kardeşlik ilişkilerini geliştirme amacı ile iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasında askeri eğitim ve işbirliği faaliyetlerini geliştirmek maksadı ile hazırlandığı kaydedildi.

Bakanlar Kurulu ayrıca, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Resource Consulting Ltd. arasında imzalanan “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Geçitkale Havaalanı’nın İşletme Haklarının Verilmesine İlişkin Sözleşme”yi feshetti.











Başa dön tuşu