KıbrısManşet

Talat: Zamanında geri gönderilebilmişti, şimdi mi yapılamıyor?

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye‘den atama Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal‘ın hala görevden alınmamasına, daha önce görevden alınan müftü örneğiyle cevap vererek, daha önce geri gönderilen müftü örneği olduğunu hatırlattı

Talat: Halk ‘fikir özgürlüğü kapsamındadır’ denilerek teskin edilemez

Twitter hesabından açıklama yapan Talat, Ünsal’ın kadınlara yönelik sözlerinden dolayı günlerdir ülkede bir infial yaşandığına dikkat çekerek, laik Kıbrıs Türküne dayatılmak istenen yaşam tarzına isyan edildiğini belirtti

Talat, “Yıllar önce bile gerisin geriye Müftü gönderme tecrübesine sahip olan bu halk, söylenenler fikir özgürlüğü kapsamındadır denilerek teskin edilemez. Din İşleri Başkanı fikir özgürlüğü çerçevesinde fikirlerini söylemekle görevli bir makamda değildir. Dini, çağdaş değerlerle yorumlayıp inananlara ve tüm halka öğretmekle, buna çalışmakla görevlidir. Gerici, çağ dışı görüşleri varsa Kıbrıs’ta böyle bir görev yapmamalıdır” dedi.

“Zamanında geri gönderilebilmişti… Bunca yıl sonra mı bu yapılamazmış?”

Talat şöyle devam etti;

“Üstelik, toplumun bazı kesimlerine karşı ötekileştirici, bölücü davranmamalı, söylediklerini inkar etmek yerine bunları düzeltmeli, dünya görüşünü gözden geçirmelidir. Laik bir ülkede bu görevde olduğunu bilerek dini yorumlarını oluşturmalıdır.

Ama anlaşılan böyle bir niyeti yoktur… O halde Cumhurbaşkanı ve Başbakana çağrımdır:

Kendisini nasıl ki bir anda vatandaş yapıp bu göreve getirdiniz; istifasını isteyin, istifa etmezse atadığınız prosedürle görevden alın… Bu görevi yapabilecek, burada yaşayan kişiler vardır.

Bir çift söz de bu kişiyi Türkiye atadı, buradaki yetkililer görevden alamaz diyenlere: Kıbrıs Türküne güvensizlik pompalamayın. Unutmayın ki, İngiliz Valisinin talebiyle Türkiye’den gönderilen Müftü, zamanında geri gönderilebilmişti… Bunca yıl sonra mı bu yapılamazmış?”

Ahmet Ünsal neler söylemişti?











Başa dön tuşu